Werkloosheid naar 7 procent

Einde dienstverband»
Einde dienstverband ANP

De werkloosheid is vorige maand gestegen naar 7 procent. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren in november 552.000 mensen werkloos. Dat is 100.000 meer dan een jaar geleden, toen de werkloosheid 5,8 procent was.

Vooral onder 45-plussers is de werkloosheid opgelopen. Ruim de helft van de toegenomen werkloosheid van de afgelopen drie maanden komt voor rekening van mensen boven de 45.

Op onderstaande kaart is het percentage werkzoekenden per gemeente te zien. Klik op een gemeente om te bekijken hoe dit cijfer zich heeft ontwikkeld tussen november 2008 en 2012. De gegevens zijn verstrekt door het UWV.

Deel deze pagina

Foto Werkloosheid en WW-uitkeringen sinds 2003

  

 

CBS

Video

Werkloosheid gestegen naar 7 procent

De werkloosheid is opnieuw toegenomen. Sinds afgelopen maand zit 7 procent van de beroepsbevolking zonder baan. Een jaar eerder was... dat nog 5,8 procent.

Audio

  • Werkloosheid stijgt het snelst in Brabant Er waren vandaag cijfers over de werkloosheid. Volgens het CBS stijgt de werkloosheid het het snelst in Brabant. Het aantal... werklozen nam met eenderde toe. Wel zijn er lichtpuntjes: in de high tech gaat het nog goed.
  • CBS: vooruitzichten zijn niet goed De werkloosheid is in de maand november uitgekomen op 7 procent. De laatste keer dat we zo'n hoog werkloosheidspercentage hadden,... was in 1996. Ruim 550.000 mensen zijn op zoek naar een baan. Dat zijn er 100.000 méér dan een jaar geleden. Maar ook het consumentenvertrouwen en de uitgaven van huishoudens staan onder druk. Peter Hein van Mulligen van het CBS geeft een toelichting.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio