Amerikaanse wordt Miss Universe

Olivia Culpo (l) wordt gekroond tot Miss Universe»
Olivia Culpo (l) wordt gekroond tot Miss Universe AFP

De Amerikaanse Olivia Culpo is in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. De 20-jarige Culpo, die in september de titel Miss USA bemachtigde, liet rivalen uit 89 landen achter zich.

In de finale moest Culpo het opnemen tegen Miss Brazilië, Miss Filipijnen en de twee favorieten voor de titel uit Australië en Venezuela.

De vorige Miss Universe, Leila Lopes uit Angola, adviseerde de nerveuze schoonheidskoninginnen voor de finale: "Blijf lachen. Lachen helpt enorm."

Geen kinderen

Deelneemsters aan deze ultieme schoonheidswedstrijd moeten tussen de 18 en 27 jaar oud zijn en mogen niet getrouwd zijn of kinderen hebben.

De winnares ontvangt onder meer een onbekend geldbedrag en een luxueus appartement in New York.

Deel deze pagina

Video

Olivia Culpo Miss Universe

De Amerikaanse Olivia Culpo is in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. De 20-jarige Culpo liet rivalen uit 89 landen achter zich.

Video en Audio

  • » Veiling van kledingstukken van Madonna Video Wie graag een ketting van Madonna wil, kan volgende maand zijn slag slaan. In het Amerikaanse...22 okt 2014, 144 keer afgespeeld
  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 2515 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 12542 keer afgespeeld

Meer video en audio