Amerikaanse wordt Miss Universe

Olivia Culpo (l) wordt gekroond tot Miss Universe»
Olivia Culpo (l) wordt gekroond tot Miss Universe AFP

De Amerikaanse Olivia Culpo is in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. De 20-jarige Culpo, die in september de titel Miss USA bemachtigde, liet rivalen uit 89 landen achter zich.

In de finale moest Culpo het opnemen tegen Miss Brazilië, Miss Filipijnen en de twee favorieten voor de titel uit Australië en Venezuela.

De vorige Miss Universe, Leila Lopes uit Angola, adviseerde de nerveuze schoonheidskoninginnen voor de finale: "Blijf lachen. Lachen helpt enorm."

Geen kinderen

Deelneemsters aan deze ultieme schoonheidswedstrijd moeten tussen de 18 en 27 jaar oud zijn en mogen niet getrouwd zijn of kinderen hebben.

De winnares ontvangt onder meer een onbekend geldbedrag en een luxueus appartement in New York.

Deel deze pagina

Video

Olivia Culpo Miss Universe

De Amerikaanse Olivia Culpo is in Las Vegas gekroond tot Miss Universe. De 20-jarige Culpo liet rivalen uit 89 landen achter zich.

Video en Audio

  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 308 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 611 keer afgespeeld
  • » Wiebes: partijen eens over nieuw leaseauto plan Video Minder leaserijders komen in het hoogste bijtellingstarief van 25 procent. Dat is de uitkomst van...31 okt 2014, 131 keer afgespeeld

Meer video en audio