Straffen na rapport Benghazi

Bij de aanslag op de ambassade kwamen vier Amerikanen om het leven»
Bij de aanslag op de ambassade kwamen vier Amerikanen om het leven EPA

Het hoofd van de Amerikaanse diplomatieke veiligheidsdienst is onder druk afgetreden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Aanleiding is een rapport dat woensdag verscheen over de terreuraanslag in september op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi. Bij de aanslag kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie diplomaten om het leven.

In het rapport staat dat de veiligheid van Amerikaanse diplomaten in Libië in gevaar kwam "door systematisch falend management bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken".

Verwijten

Behalve de chef van de veiligheidsdienst zijn nog drie medewerkers van Buitenlandse Zaken op non-actief gesteld.

De onafhankelijke commissie die onderzoek deed naar de aanslag stelde dat individuele medewerkers niets te verwijten valt. "Niemand heeft zijn taken verzuimd of de regels niet nageleefd. Terroristen zijn dus volledig verantwoordelijk voor de aanslag".

Deel deze pagina

Video

Ontslagen na rapport Benghazi

Het hoofd van de Amerikaanse diplomatieke veiligheidsdienst is afgetreden. Aanleiding is een kritisch rapport over de... terreuraanslag op het Amerikaanse consulaat in Libië. Daarbij kwamen vier Amerikanen om het leven.

Video en Audio

  • » Oekraïne zit volledig aan de grond Video Een verscheurd Oekraïne kiest morgen een nieuw parlement. Ondanks een wapenstilstand, laaien in het...25 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Open huis Radio Kootwijk Video Het heeft bijna 5 jaar geduurd, de restauratie van het hoofdgebouw van oud-zendstation Radio...25 okt 2014, 25 keer afgespeeld
  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 132 keer afgespeeld

Meer video en audio