Straffen na rapport Benghazi

Bij de aanslag op de ambassade kwamen vier Amerikanen om het leven»
Bij de aanslag op de ambassade kwamen vier Amerikanen om het leven EPA

Het hoofd van de Amerikaanse diplomatieke veiligheidsdienst is onder druk afgetreden. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

Aanleiding is een rapport dat woensdag verscheen over de terreuraanslag in september op het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi. Bij de aanslag kwamen de Amerikaanse ambassadeur en drie diplomaten om het leven.

In het rapport staat dat de veiligheid van Amerikaanse diplomaten in Libië in gevaar kwam "door systematisch falend management bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken".

Verwijten

Behalve de chef van de veiligheidsdienst zijn nog drie medewerkers van Buitenlandse Zaken op non-actief gesteld.

De onafhankelijke commissie die onderzoek deed naar de aanslag stelde dat individuele medewerkers niets te verwijten valt. "Niemand heeft zijn taken verzuimd of de regels niet nageleefd. Terroristen zijn dus volledig verantwoordelijk voor de aanslag".

Deel deze pagina

Video

Ontslagen na rapport Benghazi

Het hoofd van de Amerikaanse diplomatieke veiligheidsdienst is afgetreden. Aanleiding is een kritisch rapport over de... terreuraanslag op het Amerikaanse consulaat in Libië. Daarbij kwamen vier Amerikanen om het leven.

Video en Audio

  • » Akte van Napoleon 4 ton waard Video Op een veiling in Frankrijk heeft de huwelijksakte van Napoleon en Joséphine ruim 400.000 euro...22 sep 2014, 595 keer afgespeeld
  • » Waarschuwen bij wakker worden tijdens operatie Video Het is de nachtmerrie van veel patiënten: wakker worden tijdens de operatie. Het gebeurt ongeveer...22 sep 2014, 19680 keer afgespeeld
  • » "Opmars IS tot staan gebracht" Video Koerdische strijders zeggen dat ze de opmars van terreurgroep IS in Syrië tot staan hebben...22 sep 2014, 10531 keer afgespeeld

Meer video en audio