Weekers: te weinig vragen gesteld

Staatssecretaris Weekers van Financiën (VVD)»
Staatssecretaris Weekers van Financiën (VVD) ANP

Staatssecretaris Weekers van Financiën (VVD) schrijft aan de Tweede Kamer dat hij beter had moeten doorvragen naar de financiering van de reclamezuil langs de A73. Die zou zijn betaald door de van corruptie verdachte Roermondse wethouder Van Rey.

Weekers stelt in de brief aan de Kamer dat hij de afspraken met Van Rey op papier had moeten zetten. Dan was hij nu beter in staat geweest er vragen over te beantwoorden, aldus Weekers. De bewindsman erkent ook dat hij het belang van de vragen van de media over de reclamezuil aanvankelijk heeft onderschat.

Potje

Weekers verklaart verder dat de campagnefoto is betaald uit een 'potje' voor verkiezingscampagnes van Van Rey, waar anderen geld in hadden gestort. Hij zou de kwestie ook hebben besproken met formateur Rutte voordat hij tot staatssecretaris werd benoemd. Daarbij zouden de twee hebben geconcludeerd dat er geen 'rechtstreekse geldstroom' was geweest van Van Rey naar Weekers.

De oppositie in de Kamer wil later vandaag van Weekers weten of hij Van Rey een wederdienst moest bewijzen voor diens hulp in verkiezingstijd.

Deel deze pagina

Video

Weekers betreurt commotie

VVD staatssecretaris Weekers betreurt alle commotie die rond zijn persoon is ontstaan. Hij heeft in de verkiezingscampagne hulp... aangenomen ter waarde van duizenden euro's. Daardoor is de schijn van belangenverstrengeling gewekt.

Video en Audio

Meer video en audio