Zwolle na verlenging langs Eagles

In een kolkende Adelaarshorst werd de IJsselderby gespeeld en PEC Zwolle trok daarin tegen Go Ahead Eagles na verlenging aan het langste eind: 2-3.

De Zwollenaren plaatsten zich daarmee voor de kwartfinales van het bekertoernooi.

Youness Mokhtar had de bezoekers na tien minuten in de eerste helft op voorsprong gezet, maar niet veel later maakte Xander Houtkoop gelijk.

Ook na negentig minuten was het nog 1-1, waarna de remmen volledig los gingen in de verlenging, waarin beide ploegen kans op kans kregen.

Fred Benson maakte vroeg in de verlenging de 1-2. Een minuut later scoorde Cas Peters namens de Deventenaren de gelijkmaker.

Houtkoop had Go Ahead vervolgens de winst kunnen bezorgen, maar hij faalde twee keer oog in oog met doelman Boer, waarna de eredivisionist in de 118de minuut een blamage voorkwam via Benson.