Filmpje van arend en baby toch nep

De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in.»
De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in. MrNuclearCat

De video van een arend die een kind probeert te grijpen in een park in Montreal is toch nep. De video is gemaakt door een aantal studenten van een opleiding 3D-animatie in Canada. Zowel het kind als de arend zijn later in de film gemonteerd.

De clip kreeg wereldwijd aandacht en werd al ruim 1, 2 miljoen keer bekeken op Youtube.

Het is niet de eerste keer dat studenten van de school het publiek op internet op het verkeerde been zetten. Zo creëerden ze een video van een pinguïn die ontsnapt uit de dierentuin van Montreal.

Deel deze pagina

Video

Arend met baby aan de haal

Een bijzonder tafereel in een park in Montreal, Canada. Daar lijkt een baby gegrepen te worden door een arend. Veel mensen... twijfelen aan de echtheid van de video, zo zou de arend getraind zijn of de baby een pop.

Audio

  • 'Nepfilmpjes hobby van animatie-studenten' Een filmpje waarin een steenarend in een duikvlucht een peuter van een grasveld plukt, was gisteren een enorme hit op internet. Er... ontstond wereldwijd discussie of het nu wel of niet echt was. En nu blijkt het inderdaad nep te zijn. Het filmpje werd gemaakt door studenten van een animatie-opleiding in Montreal. Een gesprek met Dagan Cohen, beeldend kunstenaar en mede-oprichter van Upload Cinema; een voorstelling waarbij de beste internetfilmpjes in de bioscoop worden getoond.

Video en Audio

Meer video en audio