Weer ambassadeur in Suriname

Frans Timmermans»
Frans Timmermans ANP

Nederland wil weer een ambassadeur in Suriname, maar die kan pas benoemd worden als Suriname daarmee instemt. Dat heeft minister Timmermans gezegd in de Tweede Kamer.

Nederland riep de vorige ambassadeur in april terug voor overleg. Dat gebeurde na het besluit van het Surinaamse parlement om een amnestiewet aan te nemen. Daardoor worden de verdachten van de Decembermoorden niet vervolgd.

Sinds die tijd vertegenwoordigt een tijdelijk zaakgelastigde de Nederlandse belangen in Paramaribo. Timmermans zei in de Kamer dat hij Suriname heeft verzocht om weer een Nederlandse ambassadeur toe te laten. Volgens de minister heeft de Surinaamse regering nog niet gereageerd op dat verzoek.

Deel deze pagina

Video

Nederland wil ambassadeur in Suriname

Nederland wil weer een ambassadeur benoemen in Suriname, maar dat kan pas als Suriname daarmee instemt. Tot die tijd zal een... zaakgelastigde ons vertegenwoordigen. Dat heeft minister Timmermans gezegd in de Tweede Kamer.

Audio

  • 'Nederland toont te weinig respect voor Suriname' Nederland wil weer een ambassadeur in Suriname, maar die kan pas benoemd worden als Suriname daarmee instemt. Dat heeft minister... Timmermans gisteren gezegd in de Tweede Kamer.
  • 'Er waait een andere wind bij Buitenlandse Zaken' De vorige minister van Buitenlandse Zaken, VVD'er Uri Rosenthal lag vaak onder vuur. Onder andere omdat hij te weinig werk zou... maken van het Nederlandse mensenrechtenbeleid. Een van zijn kritici was kamerlid Frans Timmermans van de PvdA, inmiddels de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, die gisteren zijn eerste begroting verdedigde. Verslaggever Wilco Boom volgde het debat in de Tweede Kamer.

Video en Audio

Meer video en audio