Obama richt vizier op wapenbeurs

President Obama komt volgende maand met maatregelen»
President Obama komt volgende maand met maatregelen AFP

President Obama heeft gezegd dat hij in januari met concrete maatregelen komt om de verkoop van wapens in Amerika aan banden te leggen. Hij vraagt het Congres om de kwestie volgend jaar snel op te pakken.

De president richt zijn vizier in ieder geval ook op wapenbeurzen waar wapens makkelijk voor iedereen te koop zijn.

Obama wil alles doen wat in zijn vermogen ligt om een herhaling van de tragedie in Newtown te voorkomen. Daar werden afgelopen vrijdag twintig kinderen en zes volwassen op een basisschool doodgeschoten.

'Minder geweld'

"Dat dit een complex probleem is, kan niet langer een reden zijn om niks te doen", zei hij tijdens een persconferentie. "We kunnen niet iedere vorm van geweld voorkomen, maar dat betekent niet dat we er niet voor kunnen zorgen dat er minder geweld is".

Vicepresident Joe Biden leidt de commissie die voorstellen gaat doen om de wapenwet aan te passen.

Deel deze pagina

Video

  • video Amerikanen houden van hun wapens Hoewel het debat over wapens in de VS na de schietpartij in Newtown ongetwijfeld zal oplaaien, zullen de... meeste Amerikanen gek blijven van hun wapens. Ook moeders kopen wapens voor hun dochters, zoals bleek op een wapenbeurs in Arizona, die werd gehouden vóór de schietpartij in Newtown. Voor veel Amerikanen lijkt het kopen van een wapen net zoiets als de aanschaf van een koffiezetapparaat.
  • video Obama wil wapenverkoop aan banden leggen De Amerikaanse president Obama komt in januari met concrete maatregelen om de verkoop van wapens in Amerika... aan banden te leggen. Een commissie onder leiding van vice-president Joe Biden gaat met ermee aan de slag.

Audio

  • Obama richt vizier op wapenbeurzen President Obama heeft gezegd dat hij in januari met concrete maatregelen komt om de verkoop van wapens in Amerika aan banden te... leggen. Daarbij richt hij zijn vizier in ieder geval ook op wapenbeurzen waar wapens makkelijk voor iedereen te koop zijn.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 897 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 287 keer afgespeeld

Meer video en audio