'Geen info over privé-auto Verdaas'

Mark Rutte»
Mark Rutte ANP

Premier Rutte zegt dat hij bij de benoeming van staatssecretaris Verdaas geen informatie had over diens declaraties voor ritten in zijn privé-auto. Dat schrijft Rutte aan de Tweede Kamer.

De Kamer had om opheldering gevraagd nadat de provincie Gelderland had gezegd dat Rutte alle informatie over de onkosten en woonplaats van Verdaas had gekregen. Later stuurde de provincie nog een aanvullende mail.

Volgens Rutte zaten er bij die stukken geen declaraties voor ritten die Verdaas maakte met zijn privé-auto. Juist over die declaraties ontstond twee weken geleden de ophef die leidde tot het opstappen van Verdaas.

GroenLinks-fractievoorzitter Van Ojik wil nog steeds dat Rutte morgen uitleg komt geven in de Kamer. "De premier zegt wel dat hij geen afschriften van declaraties heeft gezien, maar dat sluit niet uit dat hij er wel informatie over ontving. Zulke informatie is namelijk via Google wel te vinden", zegt Van Ojik.

Deel deze pagina

Audio

  • Van Ojik: Misschien heeft Rutte wel een overzicht gezien Was premier Rutte wel goed op de hoogte van de omstreden prive-declaraties van de inmiddels afgetreden staatssecretaris Co Verdaas?... Dat vraagt de tweede kamer zich af. En de antwoorden van Rutte op Kamer-vragen laten nog ruimte voor twijfels, vindt Bram van Ojik van Groen Links.

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio