Honderd miljoen voor werk en bouw

Het kabinet wil de bouwsector stimuleren»
Het kabinet wil de bouwsector stimuleren ANP

Het kabinet en de sociale partners hebben afgesproken dat er de komende tijd 100 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor jongeren en ouderen op de arbeidsmarkt en voor de bouwsector.

Dat heeft vicepremier Asscher gezegd na afloop van het eerste 'polderoverleg'. Het geld komt bovenop de 250 miljoen euro die het kabinet heeft uitgetrokken voor de sociale agenda.

Bouwsector

Het extra geld wordt gebruikt om de jeugdwerkloosheid te bestrijden en om ouderen meer kans te geven op de arbeidsmarkt. Ook willen de partijen de bouwsector stimuleren. Volgens Asscher komt er meer ruimte voor maatwerk bij de verstrekking van hypotheken aan starters op de woningmarkt.

Asscher zei dat het kabinet en de sociale partners een goede start hebben gemaakt. De komende tijd volgt er meer overleg. Hij is bereid om daarbij verder te gaan dan het regeerakkoord.

"Alles kan wat mij betreft aan de orde komen. Het is nodig voor de toekomst van Nederland om met elkaar samen te werken", zei de vicepremier.

Deel deze pagina

Audio

  • Asscher: dit is geen kerstcadeautje Was het een kerstcadeautje voor de vakbonden en de werkgevers? Minister Asscher van Sociale Zaken zei bij het sociaal overleg... gisteren dat hij 100 miljoen euro extra geeft, bovenop de eerder toegezegde 250 miljoen, om de snel oplopende jeugdwerkloosheid te bestrijden en 55-plussers weer aan de slag te helpen. Asscher van Sociale Zaken in gesprek met Peter Blok.
  • '100 miljoen goed signaal naar jongeren toe' Dennis Wiersma van FNV Jong vindt de 100 miljoen die minister Asscher van Sociale Zaken extra geeft om de snel oplopende... jeugdwerkloosheid te bestrijden, een goed signaal naar jongeren toe. Maar het geld moet niet op de plank blijven liggen, waarschuwt hij.

Video en Audio

Meer video en audio