Rauwe-groente-eter ondergedoken

Tom Watkins»
Tom Watkins Screenshot Rauwer

Tom Watkins, de jongen die alleen rauwe groenten eet, is ondergedoken. Hij probeert daarmee te voorkomen dat hij door Bureau Jeugdzorg uit huis wordt geplaatst.

Bureau Jeugdzorg is van plan de 15 jaar oude jongen uit huis plaatsen omdat zijn moeder weigert hem naar school te sturen. Hij zou daar worden gepest vanwege zijn eetgewoonten.

Hij krijgt thuis les van zijn moeder, maar die heeft daarvoor geen toestemming van de leerplichtambtenaar.

Onderzoek

Bureau Jeugdzorg onderzoekt nu of hij inderdaad is ondergedoken. Verder wil Jeugdzorg niets zeggen over de zaak omdat ze niet op individuele gevallen ingaan.

De organisatie is een spoedprocedure begonnen om Tom uit huis te plaatsen en te zorgen dat hij vanaf 7 januari weer naar een reguliere school gaat.

Ongezond

Tom en zijn moeder eten alleen rauwe groenten, fruit, zaden en noten. Zij eten geen vlees en zuivel omdat daarin volgens zijn moeder antibiotica en groeihormonen zitten die slecht zijn voor de gezondheid. Mensen die rauw voedsel eten, zogenaamde 'rauwariƫrs', willen hun eten niet verhitten omdat de vitamines en enzymen die in voeding zitten, dan verloren zouden gaan.

Volgens kinderartsen is Tom door dit rauwe dieet ondervoed geraakt.

In 2008 werden Tom en zijn moeder bekend door een documentaire die over hen werd gemaakt. Dit jaar is er een vervolg op die documentaire gemaakt. Die werd maandag op televisie uitgezonden.

Deel deze pagina

Video

Rauwe-groente-eter ondergedoken

Tom Watkins, de 15-jarige jongen die alleen rauwe groente, fruit en noten eet, is ondergedoken. Hij probeert daarmee te voorkomen... dat Jeugdzorg hem uit huis plaatst. Jeugdzorg wil dat hij naar school gaat, maar zijn moeder weigert dat, omdat ze bang is dat hij daar gepest wordt vanwege zijn eetgewoonten.

Video en Audio

  • » "Mensen komen in shock de grens over" Video Correspondent Lucas Waagmeester staat aan de Turkse-Syrische grens waar duizenden Syrische...19 sep 2014, 243 keer afgespeeld
  • » Maskers tegen smog op Sumatra Video Hevige smog op het eiland Sumatra in IndonesiĆ«. Oorzaak is het afbranden van palmolieplantages, en...19 sep 2014, 12 keer afgespeeld
  • » "Wij zijn heel anders dan de Schotten" Video Veel Catalanen willen net als de Schotten naar de stembus om te beslissen over onafhankelijkheid,...19 sep 2014, 18 keer afgespeeld

Meer video en audio