Van Marwijk: "Ik kan hier niets mee"

Bert van Marwijk»
Bert van Marwijk Pro Shots

Bert van Marwijk, bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het EK, moest "een beetje lachen" om de uitkomst van het onderzoek door de Universiteit van Utrecht, in opdracht van de KNVB, dat de spelers van Oranje tijdens het EK niet fit waren.

Volgens van Marwijk klopt er helemaal niets van: "We hebben de spelers vele malen getest en daaruit bleek dat ze topfit waren. Ik kan hier niet zoveel mee."

"We hebben met de selectie exact hetzelfde conditieprogramma gevolgd als twee jaar geleden bij het WK. Toen waren we in de verlenging van de finale nog fit."

Van Marwijk heeft tijdens het EK wel met Bert van Oostveen gesproken over de scherpte van de spelers: "Maar hij heeft op geen enkel moment iets gezegd over de gebrekkige fitheid van de spelers."

Het stoort Van Marwijk verder niet dat de KNVB het onderzoek heeft laten doen. "Ik vind het wel een beetje vreemd dat ze er nu mee komen, maar ik lig er niet wakker van, dat moeten ze zelf weten."


Deel deze pagina

Audio

  • Van Marwijk: "Alle spelers waren topfit" Bert van Marwijk, bondscoach van het Nederlands elftal tijdens het EK, begrijpt niet goed waarom de KNVB maanden na het toernooi... met een onderzoek naar de fitheid van spelers tijdens het EK naar buiten komt. Bovendien klopt volgens Van Marwijk niets van de conclusie dat spelers niet fit waren.

Video en Audio

  • » Nibali eert Pantani in Stiphout Video De winnaar van de Tour de France van 2014, Vincenzo Nibali, wil bij de profronde van Stiphout graag...29 jul 2014, 10070 keer afgespeeld
  • » De Jong: hou echt van mijn spelers Audio Henk de Jong begint voor het eerst als trainer van een eredivisieclub aan een seizoen. Toch had hij...29 jul 2014, 321 keer afgespeeld
  • » Feyenoord koerst volledig op jeugd Video Feyenoord heeft met de verkoop van Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United),...29 jul 2014, 12303 keer afgespeeld

Meer video en audio