'Polderoverleg' van start

Het kabinet en de sociale partners spreken elkaar in het SER-gebouw in Den Haag»
Het kabinet en de sociale partners spreken elkaar in het SER-gebouw in Den Haag ANP

Het overleg van het kabinet met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers is begonnen. In Den Haag praten in het gebouw van de Sociaal Economische Raad de sociale partners met een afvaardiging van het kabinet.

Namens de regering zijn premier Rutte, minister van Sociale Zaken Asscher, minister van Economische Zaken Kamp en minister van Financiën Dijsselbloem erbij. De vakbonden FNV, CNV en MHP zijn aanwezig. Namens de werkgevers doen VNO-NCW, MKB en LTO Nederland mee.

Goede afspraken

Het kabinet wil het 'polderen' nieuw leven inblazen gezien de voorgenomen bezuinigingen en de economische situatie waarin Nederland verkeert.

Premier Rutte: "Ik heb er vertrouwen in dat we de komende weken en maanden goede afspraken kunnen maken om te komen tot een sociale agenda".

Problemen

Op de agenda staan onderwerpen als de problemen in de bouw, de stijgende jeugdwerkloosheid, de bezuinigingen op de WW en de financiële problemen bij de pensioenfondsen.

Deel deze pagina

Audio

  • Toch concreet resultaat Polderoverleg Het kabinet trekt extra geld uit voor de aanpak van de werkloosheid onder jongeren en 55-plussers. Dat is een van de belangrijkste... uitkomsten van het Social Overleg in Den Haag. Peter Van den Meerschaut heeft het overleg gevolgd.
  • Polderoverleg begonnen in Den Haag Het overleg van het kabinet met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers is begonnen. Peter van den Meerschaut is bij het... overleg, bij een persconferentie van Minister Asscher van Sociale Zaken.
  • 'Grootse en meeslepende plannen worden niet verwacht' Kabinet en werkgevers en werknemers zitten in Den Haag te overleggen over de toekomst. Over hoe Nederland er weer economisch... bovenop te krijgen. Het kabinet zoekt bewust het overleg met de werknemers en werkgevers. Verslaggever Peter van den Meerschaut is in Den Haag.

Video

  • video 'Polderoverleg' begonnen Het overleg van het kabinet met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers is begonnen. Het kabinet wil... het 'polderen' nieuw leven inblazen. Op de agenda staan onderwerpen als de stijgende jeugdwerkloosheid, de bezuinigingen op de WW en de financiële problemen bij de pensioenfondsen.
  • video De historie van het poldermodel We waren het niet meer gewend, maar vanmiddag leek het roemruchte Nederlandse poldermodel weer terug van... weggeweest. In Den Haag kwam de top van de vakbonden en van de werkgevers samen met premier Rutte en vier ministers. Ze moeten afspraken maken over aanpak van de economische crisis. Wat was dat poldermodel ook al weer?
  • video Polderoverleg van start Het overleg van het kabinet met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers is begonnen. In Den Haag... praten de sociale partners met een afvaardiging van het kabinet. Premier Rutte zei vooraf: "Ik heb er vertrouwen in dat we de komende weken en maanden goede afspraken kunnen maken om te komen tot een sociale agenda".

Video en Audio

Meer video en audio