Oppositie: helderheid over Verdaas

Co Verdaas ontmoet Rutte bij zijn aantreden als staatssecretaris»
Co Verdaas ontmoet Rutte bij zijn aantreden als staatssecretaris ANP

De oppositie in de Tweede Kamer wil nog eens opheldering van premier Rutte over ex-staatssecretaris Verdaas. Die stapte twee weken geleden op na ophef over zijn declaraties als gedeputeerde in Gelderland.

Aanvullende mail

Volgens Gelderland heeft Verdaas voor zijn gesprek met Rutte, als formateur, van de provincie een dossier meegekregen met informatie over zijn onkosten en zijn woonplaats. Later stuurde de provincie nog een aanvullende mail.

De oppositie wil nu weten over welke informatie Rutte destijds beschikte. De premier moet duidelijk maken of Verdaas hem het dossier heeft overhandigd en of het compleet was. De oppositie wil ook weten welke stukken de formateur heeft gekregen van de PvdA, toen die partij hem voordroeg.

Commotie

De provincie zegt in een toelichting dat het dossier alleen ging over het gebruik van de dienstauto en niet over de declaraties van ritten met zijn privéauto. Desgevraagd bevestigt Rutte dat. De commotie van twee weken geleden ging over de privéauto.


Deel deze pagina

Video

Oppositie: nog eens helderheid over Verdaas

De oppositie in de Tweede Kamer wil nog eens opheldering van premier Rutte over ex-staatssecretaris Verdaas. Volgens Gelderland... heeft Verdaas voor zijn gesprek met Rutte, als formateur, van de provincie een dossier meegekregen met informatie over zijn onkosten en zijn woonplaats. Later stuurde de provincie nog een aanvullende mail.

Video en Audio

  • » Spanning in Hongkong neemt toe Video Hongkong gaat een spannende nacht tegemoet. De demonstranten, die echt vrije verkiezingen willen,...30 sep 2014, 2105 keer afgespeeld
  • » "De Mol betaalde nooit aan afpersers" Video De familie De Mol, bekend van tv-successen in binnen- en buitenland, wordt afgeperst en bedreigd....30 sep 2014, 5722 keer afgespeeld
  • » Passage-proces: waar gaat het over? Video Het Passage-proces is de grote rechtszaak in Amsterdam tegen criminelen, die betrokken zouden zijn...30 sep 2014, 471 keer afgespeeld

Meer video en audio