Time: Obama persoon van het jaar

Time heeft Obama uitgeroepen tot man van het jaar»
Time heeft Obama uitgeroepen tot man van het jaar Time

Het Amerikaanse weekblad Time heeft president Obama tot persoon van het jaar uitgeroepen. Time noemt hem de architect van het nieuwe Amerika.

Het weekblad noemt Obama de drijvende kracht achter de grote demografische en culturele veranderingen in Amerika, en noemt hem tegelijkertijd het symbool daarvan.

Barack Obama werd in 2008 door Time ook al uitgeroepen tot persoon van het jaar, dat was kort nadat hij de verkiezingen had gewonnen.

Herverkiezing

Volgens Time had twee jaar geleden echter vrijwel niemand de herverkiezing voor mogelijk gehouden. Ondanks de ladingen kritiek die hij over zich heen kreeg en de hoge werkloosheid wist de president het vertrouwen van het publiek toch te behouden.

Ook schrijft Time dat Obama nieuwe meerderheden gezocht en gesmeed heeft en dat hij de zwakkeren meer kansen heeft geboden.

De andere genomineerden voor de eretitel waren de Egyptische president Morsi, het Pakistaanse meisje Malala dat wegens haar strijd voor het recht op onderwijs werd neergeschoten in een bus, en Tim Cook, de nieuwe topman van Apple.


Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio