'Arend grijpt spelende baby'

De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in.»
De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in. MrNuclearCat

Een bijzonder tafereel in een park in Montreal, Canada. Op internet circuleert een filmpje waarin te zien is hoe een arend een baby aanvalt en een meter de lucht in tilt.

De baby bleek toch uiteindelijk iets te zwaar voor de arend waarna de roofvogel de dreumes weer losliet. De baby viel bijna een meter naar beneden, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Aan de echtheid van het filmpje wordt overigens getwijfeld. Veel mensen zeggen dat het filmpje in scène is gezet en dat arend mogelijk getraind is.

Deel deze pagina

Video

Arend met baby aan de haal

Een bijzonder tafereel in een park in Montreal, Canada. Daar lijkt een baby gegrepen te worden door een arend. Veel mensen... twijfelen aan de echtheid van de video, zo zou de arend getraind zijn of de baby een pop.

Audio

  • 'Roofvogels zijn ertoe in staat, maar het gebeurt nooit' Het is de youtube-hit van vandaag: een filmpje van een arend die een spelende peuter aanvalt. Het lukt de roofvogel om het kind... eenn meter de lucht in te tillen, maar moet hem uiteindelijk toch loslaten. Het kindje lijkt er in het filmpje goed vanaf te komen. Roofvogeltrainer Carel van Oirschot.

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 4018 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12982 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 5012 keer afgespeeld

Meer video en audio