'Arend grijpt spelende baby'

De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in.»
De roofvogel vloog op de baby af nam hem ongeveer een meter mee de lucht in. MrNuclearCat

Een bijzonder tafereel in een park in Montreal, Canada. Op internet circuleert een filmpje waarin te zien is hoe een arend een baby aanvalt en een meter de lucht in tilt.

De baby bleek toch uiteindelijk iets te zwaar voor de arend waarna de roofvogel de dreumes weer losliet. De baby viel bijna een meter naar beneden, maar kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Aan de echtheid van het filmpje wordt overigens getwijfeld. Veel mensen zeggen dat het filmpje in scène is gezet en dat arend mogelijk getraind is.

Deel deze pagina

Video

Arend met baby aan de haal

Een bijzonder tafereel in een park in Montreal, Canada. Daar lijkt een baby gegrepen te worden door een arend. Veel mensen... twijfelen aan de echtheid van de video, zo zou de arend getraind zijn of de baby een pop.

Audio

  • 'Roofvogels zijn ertoe in staat, maar het gebeurt nooit' Het is de youtube-hit van vandaag: een filmpje van een arend die een spelende peuter aanvalt. Het lukt de roofvogel om het kind... eenn meter de lucht in te tillen, maar moet hem uiteindelijk toch loslaten. Het kindje lijkt er in het filmpje goed vanaf te komen. Roofvogeltrainer Carel van Oirschot.

Video en Audio

  • » Politie zoekt ouders gedumpte baby Video De politie in Amsterdam gaat langs de deur bij ouders van honderden pasgeboren meisjes. Ze zoeken...31 okt 2014, 385 keer afgespeeld
  • » Vrijdaggebed kan weer op de Tempelberg Video Palestijnen in Jeruzalem mogen de Tempelberg weer op voor het vrijdaggebed. De heilige plek werd...31 okt 2014, 80 keer afgespeeld
  • » Burkina Faso weer onrustig Video Nieuwe demonstraties in Burkina Faso. Vandaag eisen demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou...31 okt 2014, 238 keer afgespeeld

Meer video en audio