Site laat ingrediënten sigaret zien

 »
  tabakinfo.nl

Vanaf vandaag is op een speciale site van de RIVM te zien welke ingrediënten er worden toegevoegd aan tabaksproducten. De site tabakinfo.nl is op verzoek van het kabinet in het leven geroepen.

Bezoekers van de site kunnen per merk en type tabaksproduct opzoeken welke toevoegingen het bevat en wat de functie en hoeveelheid van deze toevoegingen is.

Volgens staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid is de site nodig. "Ik hoop dat het verbeterde inzicht mensen helpt om de stap te nemen en met roken te stoppen. Want niet roken, moet de norm zijn."

Smaak

In sigaretten zitten honderden ingrediënten zoals glycerine, een zeepachtige stof die aan tabak wordt toegevoegd zodat de rook de slijmvliezen in mond en keel minder irriteert. Ook bevatten sigaretten smaakstoffen als dropextract, cacao en suiker.

In 2009 wilde het kabinet het aantal smaakstoffen in sigaretten terugbrengen. Uit onderzoek van het RIVM bleek toen dat jongeren de smaak van een sigaret het belangrijkste vinden.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10399 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1173 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 997 keer afgespeeld

Meer video en audio