VN stopt poliovaccinaties Pakistan

Hulpverleners dragen een vermoord slachtoffer weg»
Hulpverleners dragen een vermoord slachtoffer weg EPA

De VN heeft het vaccinatieprogramma tegen polio in Pakistan stopgezet. Aanleiding is de serie aanslagen op vrouwen die vaccins toedienden. De afgelopen dagen werden in Pakistan negen VN-hulpverleners gedood, meldt al-Jazeera.

In de stad Peshawar kwamen vanochtend drie hulpverleners om het leven. Gewapende mannen schoten de vrouwen neer. Gisteren werden vijf vrouwen die voor het vaccinatieprogramma werkten gedood.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist. In het verleden hebben de Taliban zich tegen de vaccinaties uitgesproken. Volgens de terreurorganisatie gebruikt het Westen vaccinatieprogramma's als dekmantel voor spionage.

Vandaag zou de laatste dag zijn van het vaccinatieprogramma in Pakistan. Duizenden hulpverleners zouden zo'n 5,2 miljoen vaccins hebben toegediend. Het is onduidelijk hoeveel het er uiteindelijk zijn geworden.

Deel deze pagina

Video

VN stopt vaccinatieprogramma Pakistan

De VN heeft het vaccinatieprogramma tegen polio in Pakistan stopgezet. Aanleiding is de serie aanslagen op vrouwen die vaccins... toedienden. De afgelopen dagen werden in Pakistan negen VN-hulpverleners gedood.

Audio

  • Lucas Waagmeester: Taliban ziet VN-medewerkers als spionnen van het Westen Na de aanslagen op vrouwelijke gezondheidswerkers stopt de VN in Pakistan voorlopig met het vaccinatieprogramma tegen polio.... Gisteren vielen er al vijf doden door de aanslagen. Vandaag kwamen drie mensen om, vertelt correspondent Lucas Waagmeester.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4735 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5938 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4825 keer afgespeeld

Meer video en audio