"Oranje-spelers niet fit op EK"

Bert van Oostveen»
Bert van Oostveen Pro Shots

De spelers van het Nederlands elftal waren tijdens het desastreus verlopen EK van afgelopen zomer niet fit.

Dat is de uitkomst van een evaluatie die de voetbalbond KNVB heeft laten maken.

"Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de spelers van Oranje fitter hadden kunnen zijn", zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in een interview met Voetbal International.

Oranje, in 2010 nog verliezend finalist op het WK, verloor alle drie groepsduels op het EK: "Oranje-onwaardig", zo noemde Van Oostveen de roemloze uitschakeling op het EK in Oekraïne en Polen: "De uitkomst van het onderzoek is dan ook een bevestiging van mijn vermoeden."

Inspanningsfysioloog

De spelers moeten in de aanloop naar het WK in Brazilië scherper in de gaten worden gehouden volgens Van Oostveen. "De medische mensen en onze inspanningsfysioloog hebben nu de opdracht om veel beter in de gaten te houden hoe fit de spelers gedurende de competitie zijn."

"Die fitheid moet ons richting Brazilië meer succes brengen dan op het EK."

Van Persie

Van Oostveen zegt zich tijdens het EK ook gestoord te hebben aan het gedrag van Robin van Persie. De aanvaller weigerde met de pers te praten. "Ik heb de bondscoach een paar keer gesproken tijdens het toernooi en hem mijn mening gegeven."

De KNVB-directeur twijfelde of hij in de 'zaak Van Persie' moest ingrijpen. "Je weet ook dat de resultaten niet crescendo zijn. Op zo'n moment wil je niemand onnodig onder druk zetten. Ik wilde de verhoudingen niet verder vertroebelen."

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video en Audio

  • » CL: Bate Borisov - Sjachtar Donetsk Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Bate Borisov en Sjachtar Donetsk in het seizoen...21 okt 2014, 3635 keer afgespeeld
  • » CL: Chelsea - Maribor Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Chelsea en Maribor in het seizoen 2014/2015.21 okt 2014, 4312 keer afgespeeld
  • » Van Rhijn: erg groot krachtsverschil Video Een interview met Ajax-speler Ricardo van Rhijn na de 3-1 nederlaag uit bij Barcelona in de...21 okt 2014, 1738 keer afgespeeld

Meer video en audio