'Film geweld tegen hulpverleners'

 »
  ANP

Burgers moeten in de nieuwjaarsnacht foto's of filmpjes maken als ze geweld tegen hulpverleners zien. Daartoe roept voorzitter Rick Franx van de Stichting Hulp voor Hulpverleners op.

Hij vindt dat er meer respect en waardering moet zijn voor hulpverleners en de pakkans met film- of beeldmateriaal gaat enorm omhoog.

De overheid startte eerder de campagne 'pak de overvaller'. Franx wil dat burgers hetzelfde doen wanneer ze zien dat een hulpverlener met agressie te maken krijgt. De oproep is een vervolg op de SIRE-campagne 'Handen af van onze hulpverleners'.

'Maatschappelijke rugdekking'

Ruim 75 procent van de hulpverleners heeft volgens Franx tijdens Oud en Nieuw te maken met verbaal geweld of bedreigingen tijdens zijn werkzaamheden. Een kwart krijgt ook daadwerkelijk klappen.

De stichting Hulp voor Hulpverleners maakt zich sterk voor "maatschappelijke rugdekking, support en professionele opvang van hulpverleners". Filmpjes met geweld tegen hulpverleners kunnen op de site van de stichting worden geüpload.

Deel deze pagina

Video

Hulp voor Hulpverleners: film geweld tegen hulpverleners

Burgers moeten in de nieuwjaarsnacht foto's of filmpjes maken als ze geweld tegen hulpverleners zien. Daartoe roept voorzitter Rick... Franx van de Stichting Hulp voor Hulpverleners op.

Audio

  • 'Hij wilde mij gewoon doodrijden' De overheid vraagt in de campagne Handen af van onze Hulpverleners om geweld tegen hulpverleners tijdens de Nieuwjaarsnacht te... filmen. Een van de slachtoffers van geweld is politieman Onno de Visser, die bijna werd doodgereden. Trudy van Rijswijk ging met hem naar de kruising in Hilversum waar dat gebeurde.
  • 'De bevolking zal ons met beeldmateriaal helpen in het berechten van deze idioten' Burgers moeten met Oud en Nieuw foto's of filmpjes maken als ze agressie, bedreigingen ofwel geweld tegen hulpverleners zien.... Daartoe roept voorzitter Rick Franx van de Stichting Hulp voor Hulpverleners op.
  • 'Oproep is open deur. Als er iets loos is, staat het in een paar minuten al op de social media' Gerard Pijnenburg van de beroepsvereniging V & VN Ambulancezorg reageert op de oproep om met Oud en Nieuw ongewenst gedrag... tegenover hulpverleners te filmen.

Video en Audio

Meer video en audio