17 doden gevangenis Mexico

Een Mexicaanse politieagent»
Een Mexicaanse politieagent Jesús Villaseca Pérez / Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa

Bij een uitbraakpoging uit een gevangenis in het noorden van Mexico zijn zeventien mensen om het leven gekomen. Een massale schietpartij tussen bewaarders en gedetineerden leidde tot de dood van elf gevangenen en zes bewaarders.

Aan het eind van de dag brak een opstand uit in de gevangenis van Gómez Palacio in de staat Durango. Op hetzelfde moment begonnen gevangenen met vuurwapens te schieten op de wachttorens van het bewakingspersoneel. Zij probeerden daarmee de aandacht af te leiden van een massale vluchtpoging via tunnels. In het volgende vuurgevecht kwamen uiteindelijk zeventien mensen om.

Een eenheid van het Mexicaanse leger heeft de controle over de gevangenis overgenomen en voorkomen dat gevangenen zijn gevlucht.

Corruptie

Gómez Palacio is een van de gevangenissen in Mexico met een lange geschiedenis van incidenten. Door de corruptie onder de leiding en de bewaarders is het niet ongebruikelijk dat er wapens de gevangenissen worden binnengesmokkeld.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio