Republikeinen: praten over wapens

Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio»
Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio Talk Radio News Service / Flickr / CC / by-nc-sa

In de nasleep van de schietpartij in Newtown blijken nu ook sommige Republikeinen bereid om de wapenwetgeving in de VS nog eens nader te bekijken.

"Alhoewel sommigen moeilijk om te praten zijn, denk ik dat de meeste Republikeinen klaar zijn voor een serieuze dialoog over wat deze recente gebeurtenissen betekenen en hoe de huidige wapenwetgeving functioneert in de 21e eeuw", zei Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio.

Dinsdag hield de Republikeinse gouverneur van Michigan Rick Snyder een wet tegen die het voor getrainde wapenbezitters mogelijk had gemaakt om vuurwapens mee naar school te nemen.

Obama

De Democraten sturen al langer aan op een strengere wapenwetgeving. Obama liet dinsdag weten dat hij het achter het plan staat van Democratische Senator Dianne Feinstein om "militair-achtige wapens" te verbieden.

Eerdere voorstellen om de regels voor wapenbezit te verscherpen, werden vooral door tegengehouden door Republikeinen, die in het Huis van Afgevaardigden een meerderheid hebben.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Ondernemers moeten zich uitspreken" Audio Terwijl de schaduw van een Russische invasie nog steeds over Oekraïne hangt, roept de Britse...22 aug 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Hamas liquideert informanten op straat Video Confronterende beelden uit de Gazastrook, van executies. 18 mogelijke informanten van Israël werden...22 aug 2014, 2121 keer afgespeeld
  • » Porosjenko hekelt konvooi Video De Russen hebben vanmorgen besloten om zonder toestemming van Oekraïne hun hulpkonvooi de grens...22 aug 2014, 8569 keer afgespeeld

Meer video en audio