Republikeinen: praten over wapens

Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio»
Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio Talk Radio News Service / Flickr / CC / by-nc-sa

In de nasleep van de schietpartij in Newtown blijken nu ook sommige Republikeinen bereid om de wapenwetgeving in de VS nog eens nader te bekijken.

"Alhoewel sommigen moeilijk om te praten zijn, denk ik dat de meeste Republikeinen klaar zijn voor een serieuze dialoog over wat deze recente gebeurtenissen betekenen en hoe de huidige wapenwetgeving functioneert in de 21e eeuw", zei Steve LaTourette, Republikeins Afgevaardigde in Ohio.

Dinsdag hield de Republikeinse gouverneur van Michigan Rick Snyder een wet tegen die het voor getrainde wapenbezitters mogelijk had gemaakt om vuurwapens mee naar school te nemen.

Obama

De Democraten sturen al langer aan op een strengere wapenwetgeving. Obama liet dinsdag weten dat hij het achter het plan staat van Democratische Senator Dianne Feinstein om "militair-achtige wapens" te verbieden.

Eerdere voorstellen om de regels voor wapenbezit te verscherpen, werden vooral door tegengehouden door Republikeinen, die in het Huis van Afgevaardigden een meerderheid hebben.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » De storm op Ameland Video De storm op het strand van Ameland. Video: Quirien van Os.21 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Chinezen praten over aanpassing wetgeving Video De Communistische Partij van China lijkt te luisteren naar de kritiek van de man in de straat op de...21 okt 2014, 272 keer afgespeeld
  • » Verlamde man kan weer lopen Video Een man die vanaf zijn middel verlamd was, kan weer lopen nadat hij een revolutionaire medische...21 okt 2014, 1380 keer afgespeeld

Meer video en audio