Ontruimingen na brand Den Haag

 »
  ANP

In het zuiden van Den Haag zijn achttien appartementen ontruimd, nadat er in een supermarkt onder in het gebouw brand was uitgebroken.

Midden in de nacht was er een explosie in de winkel aan De Dreef. Daarna brak er volgens de brandweer een hevige brand uit. De vlammen sloegen aan de voor en achterkant uit het gebouw. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Omdat er boven de winkel appartementen zijn, besloot de brandweer die te ontruimen. 47 mensen moesten hun huis uit. Zij werden opgevangen in een lijnbus, die speciaal naar de straat was gekomen.

Metingen

Zes woningen waren zodanig beschadigd, dat de bewoners niet terug kunnen naar hun huis. Voor hen is opvang geregeld. De andere bewoners konden wel terug, nadat uit metingen was gebleken dat er geen schadelijke stoffen meer in hun appartementen aanwezig waren.

De supermarkt is compleet uitgebrand. Het is nog niet duidelijk wat de explosie heeft veroorzaakt. De politie is een onderzoek gestart.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Brand ontstond na een explosie in een winkel' In Den Haag zijn twaalf appartementen ontruimd, nadat er in een winkel onder in het gebouw brand was uitgebroken. De brandweer legt... uit wat er gebeurd is.

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5181 keer afgespeeld

Meer video en audio