'Verhuisvergoeding 1 mln is redelijk'

Wethouder Costongs van Woonwagenzaken»
Wethouder Costongs van Woonwagenzaken NOS

De Maastrichtse wethouder Costongs noemt de verhuisvergoeding van 1 miljoen euro voor een gezin dat moest verhuizen op woonwagenkamp Vinkenslag 'redelijk'. Dat heeft hij vanavond gezegd tijdens een bijeenkomst van de gemeenteraad van Maastricht.

De raad kwam bijeen nadat Nieuwsuur afgelopen vrijdag had gemeld dat de gemeente Maastricht door een gebrekkige verantwoording van dat bedrag een miljoenensubsidie van de Europese Unie dreigt te verliezen.

Het gezin kwam niet door de integriteitsscreening, maar mocht toch verhuizen naar een nieuwe plaats op bedrijventerrein De Karosseer, het voormalige Vinkenslag.

Taxatie

De vergoeding voor deze verplaatsing bedroeg 1 miljoen euro, terwijl volgens de vervoerder de verhuizing 95.000 euro kostte. Wethouder Costongs van Woonwagenzaken liet de raad vanavond een taxatie zien waaruit zou blijken dat een vergoeding van 1 miljoen euro redelijk is.

Al in november kreeg de wethouder een brief van het bureau dat in Nederland de Europese subsidies verdeelt, waarin werd gewezen op de gebrekkige verantwoording van deze verhuisvergoeding. De oppositie neemt het de wethouder kwalijk dat hij pas na de uitzending van Nieuwsuur met uitleg over deze brief is gekomen.

Deel deze pagina

Video

Maastrichtse raad bijeen om affaire Vinkenslag

De gemeenteraad van Maastricht is vanavond bijeen gekomen om te debatteren over de affaire-Vinkenslag. Vorige week onthulde... Nieuwsuur dat een familie daar een miljoen euro verhuisvergoeding had gekregen om hun drie woonwagens 200 meter te verplaatsen. Ook berichtten we vrijdag dat Maastricht door een gebrekkige verantwoording van dat bedrag een miljoenensubsidie van de Europese Unie dreigt te verliezen.

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6575 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 130 keer afgespeeld

Meer video en audio