Wapenlobby VS reageert op drama

De verklaring van de NRA op Facebook»
De verklaring van de NRA op Facebook  

De Amerikaanse wapenlobbyorganisatie NRA heeft na vier dagen stilzwijgen gereageerd op de schietpartij in Newtown waarbij 27 mensen om het leven kwamen. De organisatie zegt bewust een paar dagen te hebben gewacht om de families te laten rouwen.

"The National Rifle Association bestaat uit 4 miljoen moeders en vaders, zonen en dochters, en we zijn geschokt, bedroefd en gebroken door het nieuws van de gruwelijke en zinloze moorden in Newtown", staat in een verklaring.

De lobby zegt bereid te zijn om een serieuze bijdrage te bieden om toekomstige drama's als in Connecticut te voorkomen. Vrijdag zal de NRA bekendmaken welke maatregelen de organisatie wil nemen.

Deel deze pagina

Video

Obama voor strengere wapenwetgeving

De Amerikaanse president Obama steunt een plan voor strengere wapenwetgeving. Democratische senatoren willen nog deze week een... wetsvoorstel indienen, om het bezit van semi-automatische wapens aan banden te leggen. Het debat over wapenbezit laait weer op, na het bloedbad op een basisschool in de stad Newtown.

Audio

  • Jacqueline Eckmann: Amerikaanse wapenlobby heeft zelfs Facebookpagina moeten sluiten Het bloedige drama van afgelopen vrijdag in Connecticut lijkt nu toch het één en ander in beweging te brengen. De Amerikaanse... president Obama wil wetsvoorstellen steunen om het wapenbezit aan te scherpen. Zelfs de wapenlobbygroep, de NRA, wil kijken naar oplossingen. Jacqueline Eckmann in Washington peilt de stemming van de verschillende partijen.

Video en Audio

Meer video en audio