Braziliaanse 'iPhone' met Android

Op een advertentie voor de telefoon is te zien dat er ook een registered-teken achter het merk staat»
Op een advertentie voor de telefoon is te zien dat er ook een registered-teken achter het merk staat Gradiente

In Brazilië is vanaf vandaag een IPHONE te koop voor slechts 215 euro. Het gaat hier niet om de populaire telefoon van Apple, maar om een Android-smartphone met het besturingssysteem van concurrent Google.

Het is opvallend dat een bedrijf een product uitbrengt met de merknaam van Apple erin, want de Amerikaanse gigant staat erom bekend snel naar de rechter te stappen bij patentschennis.

Hoofdletters

De gelijkenis met de telefoon van Apple is overigens niet groot. De IPHONE van elektronicabedrijf Gradiente is uitgerust met een relatief langzame processor en draait op een oude Androidversie.

Gradiente vroeg in 2000 al patent aan op de naam IPHONE en dat werd vier jaar geleden door autoriteiten toegewezen. Door een grote reorganisatie is het bedrijf er niet eerder in geslaagd een telefoon met de merknaam op de markt te brengen. Volgens lokale media mag het bedrijf de naam, met hoofdletters, nog de komende zes jaar gebruiken.

Niet aan de buitenkant

Het is onbekend of Apple, dat met zijn iPhone een flink deel van de smartphonemarkt in handen heeft, alsnog een rechtszaak zal beginnen tegen Gradiente.

Opvallend detail aan de Gradientetelefoon is dat de naam IPHONE nergens op de buitenkant van het toestel staat, maar alleen in de software verwerkt is. Na een eventuele rechtszaak zou de naam met een software-update gemakkelijk verwijderd kunnen worden, alsof hij er nooit heeft gestaan.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Schutter Canada handelde alleen" Video De Canadese politie gaat ervan uit dat de schutter van de aanslag gisteren in Ottawa alleen heeft...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Bijtelling lease-auto's omhoog Video Lease-rijders gaan meer belasting betalen voor hun auto. Voor veel auto's gaat de bijtelling in...23 okt 2014, 719 keer afgespeeld
  • » Iraakse Koerden mogen vechten in Kobani Video Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om...23 okt 2014, 1731 keer afgespeeld

Meer video en audio