Carrièreprijs voor Van Grunsven

Anky van Grunsven»
Anky van Grunsven NOS

Anky van Grunsven is op het Sportgala in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award.

De dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Johan Cruijff, Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Ard Schenk, Nico Rienks, Peter Blangé, Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Edwin van der Sar gingen Van Grunsven voor.

Negen medailles

De 44-jarige Van Grunsven won bij de Olympische Spelen in Londen brons met het landenteam. In Sydney, Athene en Peking behaalde ze individueel de olympische titel. In totaal heeft ze negen olympische plakken, zeven WK-medailles (twee keer goud) en veertien EK-medailles (vier keer goud).

"Ik weet nog niet of ik doorga, maar daar ga ik morgen over nadenken", reageerde Van Grunsven, die de onderscheiding ontving uit handen van voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar.

Deel deze pagina

Nieuws

Dit artikel zit in dossier...

NOS | NOC*NSF Sportgala

Video Fanny Blankers-Koen Award

  • video Carrièreprijs Van Grunsven Anky van Grunsven is op het Sportgala 2012 in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award. De... dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.
  • video Ode Santing ontroert Van Grunsven Mathilde Santing brengt bij het Sportgala 2012 een muzikale ode aan Anky van Grunsven, die net de Fanny... Blankers-Koen Award heeft gekregen.
  • video Kijkje in 'Fanny Blankers-Koen Museum' Een kijkje in het 'Fanny Blankers-Koen Museum' waar alle oeuvrewinnaars van de Fanny Blankers-Koen... Carrièreprijs hangen.

Video en Audio

  • » Van Liempt en de minicamera Video Ad van Liempt, journalist, auteur en TV-programmamaker, vraagt bij Belkin en Giant-Shimano naar de...23 jul 2014, 1818 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, donderdag 24 juli Video Een vooruitblik op de zeventientiende etappe van de Tour de France 2014, die van Pau naar Hautacam...23 jul 2014, 4225 keer afgespeeld
  • » Tourquiz woensdag 23 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...23 jul 2014, 604 keer afgespeeld

Meer video en audio