Carrièreprijs voor Van Grunsven

Anky van Grunsven»
Anky van Grunsven NOS

Anky van Grunsven is op het Sportgala in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award.

De dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Johan Cruijff, Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Ard Schenk, Nico Rienks, Peter Blangé, Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Edwin van der Sar gingen Van Grunsven voor.

Negen medailles

De 44-jarige Van Grunsven won bij de Olympische Spelen in Londen brons met het landenteam. In Sydney, Athene en Peking behaalde ze individueel de olympische titel. In totaal heeft ze negen olympische plakken, zeven WK-medailles (twee keer goud) en veertien EK-medailles (vier keer goud).

"Ik weet nog niet of ik doorga, maar daar ga ik morgen over nadenken", reageerde Van Grunsven, die de onderscheiding ontving uit handen van voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar.

Deel deze pagina

Nieuws

Dit artikel zit in dossier...

NOS | NOC*NSF Sportgala

Video Fanny Blankers-Koen Award

  • video Carrièreprijs Van Grunsven Anky van Grunsven is op het Sportgala 2012 in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award. De... dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.
  • video Ode Santing ontroert Van Grunsven Mathilde Santing brengt bij het Sportgala 2012 een muzikale ode aan Anky van Grunsven, die net de Fanny... Blankers-Koen Award heeft gekregen.
  • video Kijkje in 'Fanny Blankers-Koen Museum' Een kijkje in het 'Fanny Blankers-Koen Museum' waar alle oeuvrewinnaars van de Fanny Blankers-Koen... Carrièreprijs hangen.

Video en Audio

  • » CL: Bate Borisov - Sjachtar Donetsk Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Bate Borisov en Sjachtar Donetsk in het seizoen...21 okt 2014, 4007 keer afgespeeld
  • » CL: Chelsea - Maribor Video De samenvatting van de Champions League-wedstrijd Chelsea en Maribor in het seizoen 2014/2015.21 okt 2014, 4745 keer afgespeeld
  • » Van Rhijn: erg groot krachtsverschil Video Een interview met Ajax-speler Ricardo van Rhijn na de 3-1 nederlaag uit bij Barcelona in de...21 okt 2014, 1939 keer afgespeeld

Meer video en audio