Carrièreprijs voor Van Grunsven

Anky van Grunsven»
Anky van Grunsven NOS

Anky van Grunsven is op het Sportgala in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award.

De dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.

Johan Cruijff, Anton Geesink, Sjoukje Dijkstra, Ard Schenk, Nico Rienks, Peter Blangé, Leontien van Moorsel, Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Edwin van der Sar gingen Van Grunsven voor.

Negen medailles

De 44-jarige Van Grunsven won bij de Olympische Spelen in Londen brons met het landenteam. In Sydney, Athene en Peking behaalde ze individueel de olympische titel. In totaal heeft ze negen olympische plakken, zeven WK-medailles (twee keer goud) en veertien EK-medailles (vier keer goud).

"Ik weet nog niet of ik doorga, maar daar ga ik morgen over nadenken", reageerde Van Grunsven, die de onderscheiding ontving uit handen van voormalig Oranje-doelman Edwin van der Sar.

Deel deze pagina

Nieuws

Dit artikel zit in dossier...

NOS | NOC*NSF Sportgala

Video Fanny Blankers-Koen Award

  • video Carrièreprijs Van Grunsven Anky van Grunsven is op het Sportgala 2012 in Amsterdam onderscheiden met de Fanny Blankers-Koen Award. De... dressuuramazone is de elfde Nederlandse sporter die de carrièreprijs in ontvangst mocht nemen.
  • video Ode Santing ontroert Van Grunsven Mathilde Santing brengt bij het Sportgala 2012 een muzikale ode aan Anky van Grunsven, die net de Fanny... Blankers-Koen Award heeft gekregen.
  • video Kijkje in 'Fanny Blankers-Koen Museum' Een kijkje in het 'Fanny Blankers-Koen Museum' waar alle oeuvrewinnaars van de Fanny Blankers-Koen... Carrièreprijs hangen.

Video en Audio

  • » James baalt van vele balverlies Video De terugkeer van LeBron James bij Cleveland Cavaliers is uitgelopen op een deceptie. Hij wijt de...31 okt 2014, 1954 keer afgespeeld
  • » Van Basten, van speler tot coach Video Een overzicht van de spelers- en trainersloopbaan van Marco van Basten, die op 31 oktober 2014...30 okt 2014, 13392 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Murray-Dimitrov Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Grigor Dimitrov in de derde ronde van het...30 okt 2014, 3644 keer afgespeeld

Meer video en audio