AZ, PSV en Den Bosch in kwartfinale

AZ, PSV en FC Den Bosch hebben de kwartfinales bereikt van het KNVB-bekertoernooi.

AZ, drievoudig winnaar, versloeg FC Dordrecht met 4-2. Vorig seizoen troffen de clubs elkaar ook al in de beker. AZ kwam destijds met 2-0 voor, maar zegevierde pas na verlenging.

Zo spannend als toen leek het nu niet te worden, maar werd het bijna wel. Coach Gertjan Verbeek had zijn sterkste elftal opgesteld en dat stond rap op 3-0 tegen de nummer drie uit de Jupiler League. AZ vatte het vervolgens te gemakkelijk op en kreeg na een uur de 1-3 van Moussa Kalisse om de oren.

De ploeg wankelde zelfs na de 2-3, een door Lars Veldwijk benutte strafschop negen minuten voor tijd. Dordrecht geloofde er weer plots weer in, maar in de laatste minuut vond Adam Maher invaller Ruud Boymans, die binnen de genadeklap uitdeelde.

PSV klopt amateurs

PSV plaatste zich eveneens voor de kwartfinales. De bekerhouder versloeg Rijnsburgse Boys met 4-0. PSV had de klus voor de rust al geklaard: mede dankzij twee treffers van Tim Matavz leidden de Eindhovenaren na drie kwartier met 3-0.

Damiona Schet liet enkele grote kansen liggen namens de thuis spelende topklasser. Zo schoot hij een strafschop eerst tegen Boy Waterman aan en raakte hij in de rebound de paal.

Den Bosch door

Het bekeravontuur van FC Den Bosch krijgt opnieuw een volgende hoofdstuk. Nadat de Brabanders in de vorige ronde verrassend FC Twente hadden uitgeschakeld, werd nu SC Cambuur uit de beker geknikkerd: 1-0.

Tom van Weert maakte in de 36ste minuut de enige treffer door doelman Leonard Nienhuis in de korte hoek te verrassen. Hij schoot vijf minuten later, na een Friese handsbal, een penalty tegen de paal. Die misser en het feit dat Tim Hofstede halverwege de tweede helft tegen zijn tweede gele kaart aanliep, kon de thuisploeg in het vervolg niet deren.