Serious Request-actie van start

Carice van Houten heeft de deuren van het Glazen Huis gesloten»
Carice van Houten heeft de deuren van het Glazen Huis gesloten ANP

In Enschede heeft actrice Carice van Houten de jaarlijkse 3FM Serious Request-actie geopend door het Glazen Huis te sluiten. De komende zes dagen zamelen de dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra vanuit het huis geld in door verzoeknummers te draaien.

Het geld gaat dit jaar naar de bestrijding van babysterfte. Volgens het Rode Kruis overlijden jaarlijks 5,5 miljoen baby's door gebrek aan medische zorg.

Het is de negende keer dat Serious Request wordt gehouden. Bij de eerste editie in 2004 werd 900.000 euro ingezameld. Vorig jaar, toen het Glazen Huis in Leiden stond, was de opbrengst 8,6 miljoen.

Deel deze pagina

Video

  • video Carice van Houten sluit dj's op in Glazen Huis De drie dj's in het Glazen Huis zijn begonnen. In Enschede was het vanavond zo druk dat de politie het plein... waar het Glazen Huis staat tijdelijk had afgesloten.
  • video Deuren Glazen Huis sluiten vanavond Over ruim een half uur sluiten de deuren van het Glazen Huis, voor Serious Request: de jaarlijkse actie van... 3FM. Zonder eten, zes dagen nonstop radiomaken, om geld op te halen voor het Rode Kruis. Het huis staat dit jaar in Enschede.

Audio

  • Nog even een kipsaté voor 3FM-jocks Vanavond gaan voor de negende keer drie dj's van 3FM in vrijwillige hongerstaking. In het glazen huis, dat dit jaar in Enschede... staat, wordt geld ingezameld voor het goede doel. Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra eten zes dagen helemaal niks. Dus nu nog even een goede basis leggen natuurlijk, Verslaggever Martijn Bink.
  • Servië deed het voor de baby's Onnodige babysterfte waar de dj's van 3FM geld voor ophalen is niet alleen iets voor de allerarmste landen in de wereld. Ook in... Europa kunnen met betere voorzieningen duizenden kinderen gered worden. Servië laat zien wat je met zo'n actie kunt bereiken. Daar is net een succesvolle campagne gehouden om het tekort aan couveuses op te lossen.
  • Digitaal massa's controleren bij Serious Request Vanavond begint in Enschede Serious Request, de jaarlijkse actie van 3FM. De politie verwacht niks ernstigs bij dit evenement en... daarom vinden ze het juist uitermate geschikt om nieuwe hulpmiddelen uit te proberen. Om mensenmassa's beter te controleren. Dat gebeurt vanuit een Crowd Control Room. Verslaggever Martijn Bink mocht er even rondkijken.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio