Jaarprijzen Knibbeler en Van Rhijn

Daniël Knibbeler»
Daniël Knibbeler NOS

Daniël Knibbeler is op het Sportgala in Amsterdam uitgeroepen tot Coach van het Jaar.

De 32-jarige turncoach leidde zijn pupil Epke Zonderland bij de Olympische Spelen van Londen naar het goud op rek.

Knibbeler kreeg in de RAI de voorkeur boven zwemcoach Jacco Verhaeren, die Ranomi Kromowidjojo in Londen de titel op de 50 en 100 meter vrije slag zag winnen en de estafettedames zilver op de 4x100 vrij, en Max Caldas, coach van de hockeydames die hun olympische titel prolongeerden.

Knibbeler, die de prijs kreeg uitgereikt door turncommentator Hans van Zetten, richtte zich in zijn dankwoord tot zijn pupil. "Alle credits gaan natuurlijk naar Epke. Want een ongelooflijk kampioen ben jij."

Van Rhijn

De Jaap Eden voor Gehandicapte Sporter van het Jaar was voor Marlou van Rhijn. De 21-jarige 'Blade Babe', pas relatief kort actief als atlete, won op de Paralympische Spelen in een wereldrecord goud op de 200 meter en ook nog zilver op de 100 meter.

In deze categorie waren tien genomineerden, onder wie rolstoeltennisster Esther Vergeer die voor de vierde keer olympisch kampioen werd.

Smulders Talent van het Jaar

De Jaap Eden voor Talent van het Jaar ging naar Laura Smulders. De 19-jarige fietscrosser won bij haar debuut in de olympische BMX-wedstrijd direct de bronzen medaille.

Smulders versloeg in de verkiezing meerkamper Tim Dekker, die als derde eindigde bij WK junioren, en motocrosser Jeffrey Herlings, die zich op 18-jarige leeftijd al wereldkampioen mag noemen.

Deel deze pagina

Nieuws

Dit artikel zit in dossier...

NOS | NOC*NSF Sportgala

Video Uitreiking

  • video Knibbeler beste coach 2012 Daniël Knibbeler is op het Sportgala 2012 in Amsterdam uitgeroepen tot Coach van het Jaar. De turntrainer... leidde zijn pupil Epke Zonderland bij de Spelen naar het goud op rek.
  • video Van Rhijn gehandicapte sporter 2012 Marlou van Rhijn is op het Sportgala 2012 in Amsterdam uitgeroepen tot Gehandicapte Sporter van het Jaar. De... 'Blade Babe' won op de Paralympische Spelen in een wereldrecord goud op de 200 meter en ook nog zilver op de 100 meter.
  • video Smulders beste talent 2012 Laura Smulders wordt bij het Sportgala 2012 uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De fietscrosser won bij haar... debuut in de olympische BMX-wedstrijd direct de bronzen medaille.

Audio Reacties

  • Knibbeler: "Wederzijds respect Epke" De reactie van turntrainer Daniël Knibbeler nadat hij bij het Sportgala 2012 is uitgeroepen tot Coach van het Jaar.
  • "Afsluiting van zo'n bijzonder jaar" De reactie van Marlou van Rhijn nadat ze bij het Sportgala 2012 is uitgeroepen tot Gehandicapte Sporter van het Jaar.

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 51 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 3023 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 43 keer afgespeeld

Meer video en audio