Werkstraf na misbruik stiefdochter

 »
  NOS

Een man uit Zevenaar (42) die seks had met zijn minderjarige dochter en daar video-opnames van maakte, hoeft niet de gevangenis in. De rechtbank in Arnhem legde hem een werkstraf van 240 uur op.

Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf en de plicht om in therapie te gaan. Het Openbaar Ministerie had een jaar celstraf geƫist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.

Vijftien jaar

Op het moment van het misbruik was de stiefdochter vijftien jaar oud. Zij, haar moeder en haar zusje wonen nog steeds bij de man.

Bij de beoordeling heeft de rechtbank meegewogen dat de man aan een autistische stoornis leidt. Hij is daardoor niet of maar beperkt in staat om zich in een ander in te leven. Dit maakt hem verminderd toerekeningsvatbaar.

Therapie

De rechtbank vindt het verder van belang, dat de man zijn leven wil beteren en in therapie is gegaan. Ook telt mee dat hij mogelijk zijn baan verliest als hij de gevangenis in moet. Dit zou het hele gezin treffen en dus ook het slachtoffer, zegt de rechtbank.

Behalve de werkstraf van 240 uur krijgt de man een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar. Hiervoor geldt een proeftijd van vijf jaar. De rechtbank wil de man zo dwingen om de therapeutische behandeling, die twee jaar duurt, af te maken.

Ook moet de man zich geregeld bij de reclassering melden. Dit gaat door zolang de reclassering dit nodig vindt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 24 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De IsraĆ«lische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 606 keer afgespeeld
  • » Cel voor doodmartelen in Zuid-Korea Video In Zuid-Korea zijn vier militairen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 25 tot 45 jaar voor het...30 okt 2014, 1113 keer afgespeeld

Meer video en audio