Weekers ziet complottheorie

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën»
Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën ANP

Staatssecretaris Weekers doet berichten over omstreden financiële contacten met de Roermondse ex-wethouder Van Rey af als "een complottheorie". Hij zegt dat hij zijn werk als staatssecretaris integer doet.

De van corruptie verdachte Van Rey betaalde voor de verkiezingen een foto van Weekers op een reclamezuil bij Roermond en de oppositie wil weten of Van Rey daar iets voor terug heeft gekregen. Weekers en Van Rey zijn allebei lid van de VVD.

Weekers wil tegen het advies in van de regionale ondernemingsraad de Belastingdienst Noord- en Midden-Limburg in Roermond houden, in plaats van naar Venlo verplaatsen. Een besluit over de kwestie, die onder verantwoordelijkheid valt van het ministerie van Binnenlandse Zaken, is nog niet genomen.

'Flauwekul'

Dat Weekers zich voor het karretje van Van Rey zou hebben laten spannen, doet de staatssecretaris af als "je reinste flauwekul".

Ook VVD-fractievoorzitter Zijlstra vindt dat er niks aan de hand is en ook volgens PvdA-leider Samsom lijkt Weekers weinig te verwijten. Op verzoek van de oppositie houdt de Tweede Kamer nog deze week een debat.

Deel deze pagina

Video

Weekers: berichten over Van Rey een complottheorie

Staatssecretaris Weekers doet berichten over omstreden financiële contacten met de Roermondse ex-wethouder Van Rey af als "een... complottheorie". Hij zegt dat hij zijn werk als staatssecretaris integer doet. De van corruptie verdachte van Van Rey plaatste voor de verkiezingen een foto van Weekers op een reclamezuil bij Roermond en de oppositie wil weten of Van Rey daar iets voor terug heeft gekregen.

Audio

  • 'Na Kamerdebat is kous af in zaak Weekers' Staatssecretaris Frans Weekers zelf vindt dat er sprake is van "een complottheorie". De Tweede Kamer wil niettemin deze week in een... debat nog uitleg van de staatssecretaris en van premier Rutte. Dan gaat het over het contact tussen Weekers en de van corruptie-verdachte ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. Verslaggever Joost Vullings.
  • Weekers: ik ben integer in mijn werk Staatssecretaris Frans Weekers vindt dat hij het slachtoffer is van complottheorieën. Hij is in opspraak gekomen door zijn banden... met de omstreden VVD'er Jos van Rey. Maar Weekers heeft niks verkeerd gedaan, zegt hij.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio