'Moskee-internaten zorgelijk'

Lodewijk Asscher»
Lodewijk Asscher NOS

Minister Asscher van Sociale zaken vindt het zorgelijk dat kinderen verblijven in religieuze internaten die hun integratie in de Nederlandse samenleving niet bevorderen. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van de SP.

Vorige maand meldde NRC Handelsblad dat in Nederland honderden kinderen in vaak slecht onderhouden moskee-internaten wonen en dat een aantal van die internaten illegaal is. Asscher schrijft dat hij niet weet hoeveel van die internaten er zijn in Nederland.

Volgens Asscher staat het ouders vrij om hun kinderen onder te brengen in internaten. Maar die moeten zich in alle opzichten aan de wet houden. Waar dat niet zo is, moet passend worden opgetreden, vindt de minister.

Onwenselijk

Het kabinet vindt het onwenselijk als personen of groepen zich afkeren van de bredere samenleving en als op internaten les wordt gegeven waarbij ideeën naar voren worden gebracht die de integratie belemmeren.

Eerder kondigde de gemeente Rotterdam, een van de plaatsen met internaten, maatregelen aan om de internaten beter te controleren. Asscher juicht dat toe. Hij wil met de betrokken gemeenten overleggen of er genoeg instrumenten zijn om de veiligheid en het welzijn van de kinderen te waarborgen.

Deel deze pagina

Video

Asscher: moskee-internaten zorgelijk

Minister Asscher van Sociale zaken vindt het zorgelijk dat kinderen verblijven in religieuze internaten die hun integratie in de... Nederlandse samenleving niet bevorderen. Dat schrijft hij in antwoord op Kamervragen van de SP.

Audio

  • Asscher: kinderen moeten vol meedoen in de Nederlandse samenleving Minister Asscher van Sociale zaken vindt het zorgelijk dat honderden kinderen verblijven in moskee-internaten. Die staan integratie... in de Nederlandse samenleving in de weg, vindt Asscher.

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 6729 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in Syrië werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 6555 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 71809 keer afgespeeld

Meer video en audio