Journalist VS in Syrië bevrijd

NBC meldt dat Richard Engel vrij is»
NBC meldt dat Richard Engel vrij is NBC

Een Amerikaanse correspondent van nieuwszender NBC die in Syrië was ontvoerd, is bevrijd. Volgens NBC is hij ongedeerd en in veiligheid gebracht.

Correspondent Richard Engel en zijn productieteam verdwenen vijf dagen geleden nadat ze de Turks-Syrische grens waren overgestoken. Ze werden geblinddoekt in een vrachtwagen gezet en naar een onbekende plek gebracht.

Onduidelijk

Toen de ontvoerders de groep gisteren wilden verplaatsen, stuitten ze op een controlepost van rebellen. Er brak een vuurgevecht uit en Engel en zijn mensen werden bevrijd. Ze zijn inmiddels weer in Turkije.

Er is nooit contact geweest met de ontvoerders en niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, meldt NBC. De correspondent zelf denkt dat een sjiitische militie die loyaal is aan president Assad achter de ontvoering zat.

Richard Engel is een van de meest vooraanstaande oorlogscorrespondenten in de Verenigde Staten. Hij deed onder meer verslag van de Arabische lente en van de oorlog in Irak.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2855 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3738 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2960 keer afgespeeld

Meer video en audio