Journalist VS in Syrië bevrijd

NBC meldt dat Richard Engel vrij is»
NBC meldt dat Richard Engel vrij is NBC

Een Amerikaanse correspondent van nieuwszender NBC die in Syrië was ontvoerd, is bevrijd. Volgens NBC is hij ongedeerd en in veiligheid gebracht.

Correspondent Richard Engel en zijn productieteam verdwenen vijf dagen geleden nadat ze de Turks-Syrische grens waren overgestoken. Ze werden geblinddoekt in een vrachtwagen gezet en naar een onbekende plek gebracht.

Onduidelijk

Toen de ontvoerders de groep gisteren wilden verplaatsen, stuitten ze op een controlepost van rebellen. Er brak een vuurgevecht uit en Engel en zijn mensen werden bevrijd. Ze zijn inmiddels weer in Turkije.

Er is nooit contact geweest met de ontvoerders en niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, meldt NBC. De correspondent zelf denkt dat een sjiitische militie die loyaal is aan president Assad achter de ontvoering zat.

Richard Engel is een van de meest vooraanstaande oorlogscorrespondenten in de Verenigde Staten. Hij deed onder meer verslag van de Arabische lente en van de oorlog in Irak.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Eerste lichamen aan boord in Charkov Video De eerste vijftig lichamen worden vandaag met twee vliegtuigen naar Eindhoven gevlogen. Vanochtend...23 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Lijkwagens aangekomen in Eindhoven Video Tientallen lijkwagens zijn aangekomen in Eindhoven, om de slachtoffers van de vliegramp op te...23 jul 2014, 23060 keer afgespeeld
  • » Kees van Dam: lijkwagens aangekomen Video Verslaggever Kees van Dam is in Eindhoven, waar tientallen lijkwagens zijn aangekomen om de...23 jul 2014, 15870 keer afgespeeld

Meer video en audio