Journalist VS in Syrië bevrijd

NBC meldt dat Richard Engel vrij is»
NBC meldt dat Richard Engel vrij is NBC

Een Amerikaanse correspondent van nieuwszender NBC die in Syrië was ontvoerd, is bevrijd. Volgens NBC is hij ongedeerd en in veiligheid gebracht.

Correspondent Richard Engel en zijn productieteam verdwenen vijf dagen geleden nadat ze de Turks-Syrische grens waren overgestoken. Ze werden geblinddoekt in een vrachtwagen gezet en naar een onbekende plek gebracht.

Onduidelijk

Toen de ontvoerders de groep gisteren wilden verplaatsen, stuitten ze op een controlepost van rebellen. Er brak een vuurgevecht uit en Engel en zijn mensen werden bevrijd. Ze zijn inmiddels weer in Turkije.

Er is nooit contact geweest met de ontvoerders en niemand heeft de verantwoordelijkheid opgeëist, meldt NBC. De correspondent zelf denkt dat een sjiitische militie die loyaal is aan president Assad achter de ontvoering zat.

Richard Engel is een van de meest vooraanstaande oorlogscorrespondenten in de Verenigde Staten. Hij deed onder meer verslag van de Arabische lente en van de oorlog in Irak.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 334 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 97 keer afgespeeld
  • » Ambulance rijdt vaker voor drugs Video De Amsterdamse ambulance moet veel vaker uitrukken voor mensen die onwel raken door drugsgebruik...22 okt 2014, 16 keer afgespeeld

Meer video en audio