Zuma blijft ANC-leider

Jacob Zuma blijft leider van het ANC»
Jacob Zuma blijft leider van het ANC AFP

Op het conges van het ANC in Zuid-Afrika is Jacob Zuma opnieuw gekozen als leider van de partij. Hij kreeg meer stemmen dan zijn enige uitdager, vicepresident Motlanthe.

Zuma (70) is daarmee hoogstwaarschijnlijk verzekerd van een nieuwe termijn als president, aangezien het ANC de grootste partij van het land is. In 2014 zijn er parlementsverkiezingen in Zuid-Afrika. Op basis van de uitslag wordt de president gekozen.

Zuma kreeg 2983 stemmen, Motlanthe had de steun van 991 ANC-leden. Als vicepresident van het ANC werd Cyril Ramaphosa gekozen, een kopstuk van het ANC in de strijd tegen apartheid die inmiddels een groot zakenimperium heeft opgebouwd.

Deel deze pagina

Video

'ANC alleen goed voor hoogste bazen ANC'

In Zuid-Afrika heeft de partij van Nelson Mandela, het ANC, de huidige president Jacob Zuma herkozen als partijvoorzitter. Dat... betekent dat hij straks nog een termijn president mag zijn, ook al is er veel kritiek op hem.

Audio

  • Kees Broere: Zuma is overtuigd gekozen tot ANC-voorzitter Op het congres van het ANC in Zuid-Afrika is Jacob Zuma opnieuw gekozen als partijleider. De kans is groot dat hij daarmee in 2014... ook weer herkozen wordt als president, vertelt correspondent Kees Broere is in Zuid-Afrika.

Video en Audio

Meer video en audio