'Rauwe-groente-eter moet uit huis'

De moeder van de 15-jarige jongen vindt dat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn»
De moeder van de 15-jarige jongen vindt dat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn ANP

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Amsterdamse jongen Tom Watkins, die alleen rauwe groenten eet, uit huis te plaatsen. Dat heeft de jeugdorganisatie via een e-mail laten weten aan de moeder van het kind.

De spoedprocedure is gestart, omdat Francis Kenter weigert haar kind naar school te sturen. Met de rechtszaak probeert Bureau Jeugdzorg voor elkaar te krijgen dat Tom op 7 januari naar een normale school gaat.

Volgens Kenter wil Jeugdzorg haar zoon voor het einde van dit jaar uit huis plaatsen, zodat hij in het nieuwe jaar naar een reguliere school gaat.

Film

Nu krijgt de jongen thuis les van zijn moeder. Zij heeft daarvoor geen toestemming van de leerplichtambtenaar.

Kenter weigert haar kind naar een middelbare school te sturen, omdat hij dan tussen de lessen door slecht zou eten. "Het is onmogelijk om een kind op de middelbare school gezond te laten eten. Tussen de middag halen ze eten uit de supermarkt of de kantine waar geen gezonde voeding te krijgen is", zegt Francis Kenter.

Kenter gaat de spoedprocedure aanvechten. Zij denkt dat als haar zoon uit huis wordt geplaatst, hij wegloopt uit de instelling van Jeugdzorg.

Ondervoed

Tom eet alleen maar rauwe groenten. Volgens zijn moeder zijn de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht voor hem. Kinderartsen zeggen dat hij ondervoed is.

In 2008 is een documentaire gemaakt over Francis Kenter en haar zoon Tom. Die film bracht veel commotie teweeg. Dit jaar ging een vervolg in premiëre tijdens het documentairefestival IDFA. Gisteren werd de documentaire op televisie uitgezonden.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio