'Rauwe-groente-eter moet uit huis'

De moeder van de 15-jarige jongen vindt dat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn»
De moeder van de 15-jarige jongen vindt dat de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht zijn ANP

Bureau Jeugdzorg begint een spoedprocedure om de 15-jarige Amsterdamse jongen Tom Watkins, die alleen rauwe groenten eet, uit huis te plaatsen. Dat heeft de jeugdorganisatie via een e-mail laten weten aan de moeder van het kind.

De spoedprocedure is gestart, omdat Francis Kenter weigert haar kind naar school te sturen. Met de rechtszaak probeert Bureau Jeugdzorg voor elkaar te krijgen dat Tom op 7 januari naar een normale school gaat.

Volgens Kenter wil Jeugdzorg haar zoon voor het einde van dit jaar uit huis plaatsen, zodat hij in het nieuwe jaar naar een reguliere school gaat.

Film

Nu krijgt de jongen thuis les van zijn moeder. Zij heeft daarvoor geen toestemming van de leerplichtambtenaar.

Kenter weigert haar kind naar een middelbare school te sturen, omdat hij dan tussen de lessen door slecht zou eten. "Het is onmogelijk om een kind op de middelbare school gezond te laten eten. Tussen de middag halen ze eten uit de supermarkt of de kantine waar geen gezonde voeding te krijgen is", zegt Francis Kenter.

Kenter gaat de spoedprocedure aanvechten. Zij denkt dat als haar zoon uit huis wordt geplaatst, hij wegloopt uit de instelling van Jeugdzorg.

Ondervoed

Tom eet alleen maar rauwe groenten. Volgens zijn moeder zijn de antibiotica en groeihormonen in vlees en zuivel slecht voor hem. Kinderartsen zeggen dat hij ondervoed is.

In 2008 is een documentaire gemaakt over Francis Kenter en haar zoon Tom. Die film bracht veel commotie teweeg. Dit jaar ging een vervolg in premiëre tijdens het documentairefestival IDFA. Gisteren werd de documentaire op televisie uitgezonden.

Deel deze pagina

Video

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld

Meer video en audio