Half salaris ziekenhuis Zoetermeer

Het Langeland Ziekenhuis kampt sinds vorig jaar met grote financiële problemen»
Het Langeland Ziekenhuis kampt sinds vorig jaar met grote financiële problemen Erik Nekeman / NOS

De medewerkers van het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen deze maand maar de helft van hun salaris uitbetaald. De andere helft volgt in januari. De werknemers krijgen wel de eindejaarsuitkering.

Het ziekenhuis kampt sinds vorig jaar met grote financiële problemen. Volgens een woordvoerder is het deze maand niet mogelijk om een volledig salaris en een eindejaarsuitkering uit te betalen.

Geen garantie

De vakbonden zijn het niet eens met de maatregel. Abvakabo FNV werd vorige week op de hoogte gesteld en heeft toen direct bezwaar gemaakt. Volgens de bond was het besluit echter al genomen.

Abvakabo FNV raadt de leden aan om de maatregel niet te accepteren en bezwaar aan te tekenen. Mensen in de zorg werken hard en ze hebben ook recht op het geld, zegt bestuurder Jan Wagenaar. Bovendien heeft het ziekenhuis geen garantie aan de bonden kunnen geven dat er in januari wel voldoende geld is.

In het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer werken zo'n duizend mensen.

Deel deze pagina

Video

Half salaris ziekenhuis Zoetermeer

Het personeel van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer krijgt deze maand maar de helft van het salaris. Er is te weinig geld.

Audio

  • 'Werknemers Langeland Ziekenhuis gaan het hier niet bij laten' Door geldproblemen bij het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer krijgen de werknemers deze maand maar de helft van hun loon, de... andere helft volgt in januari. Michel van Erp van zorgvakbond Nu'91 zag dit niet aankomen.

Video en Audio

Meer video en audio