Agent beslist mee over uniform

Model 'colourblock'»
Model 'colourblock' Politie

Agenten hebben inspraak over het nieuwe politieuniform dat vanaf 2014 wordt gedragen. Gisteren is er een enquête rondgestuurd waarin ze kunnen kiezen uit twee modellen.

In de enquête wordt onder meer gevraagd of de agenten liever een zogenoemd schuitje als hoofddeksel willen, of een cap. Daarmee verdwijnt de platte pet uit het straatbeeld. Verder mogen de agenten aangeven of ze liever een geel vlak of alleen gele strepen op de schouders willen en of ze een werkhemd of polo willen.

Rennen

Het nieuwe uniform is ontworpen door twee politiemedewerkers. Er zal bij de nieuwe kleding geen onderscheid meer worden gemaakt tussen mannen en vrouwen. Het uniform bestaat in elk geval uit een broek met zakken aan de zijkant en halfhoge laarzen.

Op het huidige uniform is veel kritiek. Veel agenten vinden dat ze er niet goed in kunnen rennen en klimmen. Ook zou de kleding niet genoeg gezag uitstralen. Kantoorpersoneel blijft de huidige uniformen wel dragen en ook de kleding bij ceremonies blijft onveranderd.

Deel deze pagina

Foto

  

 

Politie

Audio

  • 'Nieuw politie-uniform zal ook goed passen bij klimmen, klauteren en rennen' Politieagenten mogen via een enquête hun voorkeuren voor een nieuw uniform en hoofddeksel opgeven. Arend Kloosterman is lid van de... korpsleiding van de politie IJsselland en voorzitter van de commissie die de kleding- en wapenkeuzes maakt.

Video en Audio

  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 6732 keer afgespeeld
  • » OM sluit aanhoudingen jihadisten niet uit Video Van zes mannen is het paspoort in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat zij...30 okt 2014, 87 keer afgespeeld
  • » "Patatoorlog in Napels" Video Waar in de wereld kun je lekkerder eten dan in Italië? Eigenlijk nergens. Toch zoeken de Italianen...30 okt 2014, 224 keer afgespeeld

Meer video en audio