Kort geding over epd van de baan

 »
  ANP

Het kort geding over het elektronisch patiëntendossier is van de baan. De zorgverzekeraars zijn tegemoetgekomen aan de eisen van de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen.

De belangenvereniging had een kort geding aangespannen omdat deelname aan het epd in de contracten voor 2013 verplicht werd gesteld. Die verplichting is nu officieel ingetrokken. Alle huisartsen krijgen een brief waarin dat wordt bevestigd.

De Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen zegt dat in het systeem de patiëntgegevens niet genoeg beschermd zijn, waardoor die in verkeerde handen kunnen vallen. Bovendien zou het elektronisch dossier een schending van het beroepsgeheim zijn.

Nieuwe stijl

De belangenvereniging had ook een kort geding aangespannen tegen de bedenkers van het epd. Dat kort geding is eveneens ingetrokken, de huisartsen geven de bedenkers nog een paar maanden de tijd om verbeteringen door te voeren. Mogelijk volgt later alsnog een rechtszaak.

Het elektronisch patiëntendossier nieuwe stijl moet op 1 januari van start gaan. Vanaf dan kan aan patiënten worden gevraagd of ze het goed vinden dat hun gegevens in het epd worden opgenomen. Die gegevens kunnen daarna ook worden ingezien door andere zorgverleners.

Deel deze pagina

Video

Kort geding over epd van de baan

Het kort geding van Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen tegen de verzekeraars over het electronisch patienten dossier is... voorlopig van de baan.

Audio

  • 'Huisartsen hebben nog geen veilig gevoel bij epd' Annelies Leloup, huisarts in Amsterdam en bestuurslid van de VPH motiveert waarom de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen een... kort geding over het elektronisch patiëntendossier heeft ingetrokken.

Video en Audio

  • » "Mensen komen in shock de grens over" Video Correspondent Lucas Waagmeester staat aan de Turkse-Syrische grens waar duizenden Syrische...19 sep 2014, 243 keer afgespeeld
  • » Maskers tegen smog op Sumatra Video Hevige smog op het eiland Sumatra in Indonesië. Oorzaak is het afbranden van palmolieplantages, en...19 sep 2014, 12 keer afgespeeld
  • » "Wij zijn heel anders dan de Schotten" Video Veel Catalanen willen net als de Schotten naar de stembus om te beslissen over onafhankelijkheid,...19 sep 2014, 18 keer afgespeeld

Meer video en audio