Weekers: ik deed niets verkeerd

Staatssectretaris Weekers van Financiën»
Staatssectretaris Weekers van Financiën ANP

Staatssecretaris Weekers van Financiën spreekt tegen dat er in de contacten die hij had met de Roermondse ex-wethouder Van Rey dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen.

Volgens Weekers heeft zijn Limburgse partijgenoot een bijdrage geleverd aan de regionale campagne van de VVD. Maar dat was geen rechtstreekse vriendendienst en er stonden geen gunsten tegenover, zegt Weekers.

De van corruptie verdachte Van Rey plaatste tijdens de verkiezingscampagne in september een foto van Weekers op een reclamezuil langs de A73 bij Roermond met de tekst 'Stem Limburgs'.

Belangeloos

Een woordvoerster van de VVD zei destijds tegen NRC Handelsblad dat Weekers niet wist wie dit had betaald. "Dat kan hij echt niet allemaal bijhouden", voegde zij eraan toe. In november moest Weekers dit terugnemen. Hij gaf toe dat Van Rey hem met het idee had benaderd en dat hij daar zelf toestemming voor had gegeven.

De oppositie vraagt zich af of Van Rey volledig belangeloos heeft gehandeld. Weekers besloot tegen meerdere adviezen in om de Belastingdienst Noord- en Midden Limburg niet naar Venlo te verhuizen maar in Roermond te houden.

Ook riep Van Rey de hulp van Weekers in bij het oplossen van een persoonlijk belastingprobleem. Weekers zegt dat hij zich niet met de afhandeling van Van Rey's verzoek heeft bemoeid.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Na Kamerdebat is kous af in zaak Weekers' Staatssecretaris Frans Weekers zelf vindt dat er sprake is van "een complottheorie". De Tweede Kamer wil niettemin deze week in een... debat nog uitleg van de staatssecretaris en van premier Rutte. Dan gaat het over het contact tussen Weekers en de van corruptie-verdachte ex-wethouder van Roermond Jos van Rey. Verslaggever Joost Vullings.
  • Weekers: ik ben integer in mijn werk Staatssecretaris Frans Weekers vindt dat hij het slachtoffer is van complottheorieën. Hij is in opspraak gekomen door zijn banden... met de omstreden VVD'er Jos van Rey. Maar Weekers heeft niks verkeerd gedaan, zegt hij.
  • Weekers: heb geen gift gekregen van Van Rey De oppositie wil zo snel mogelijk een debat over de banden van staatssecretaris Weekers van Financiën met de omstreden VVD'er Jos... van Rey, de VVD'er uit Roermond die wordt verdacht van corruptie. Er wordt nu door sommigen getwijfeld aan de integriteit van Weekers. Politiek verslaggever Peter Blok schetst de situatie.
  • Farshad Bashir (SP): belangrijk dat Weekers zelf opheldering geeft Farshad Bashir van de SP wil dat staatssecretaris Weekers opheldering geeft over zijn relatie tot Jos van Rey. Weekers heeft van de... corrupte oud-wethouder van Roermond een groot reclamebord voor de verkiezingen gekregen, en Van Rey zou in ruil daarvoor belastingadvies hebben gevraagd.
  • Michiel Breedveld: Weekers zal in Tweede Kamer twijfel moeten wegnemen De oppositie wil zo snel mogelijk een debat over de banden van staatssecretaris Weekers van financien met de omstreden VVD'er Jos... van Rey, de VVD-er uit Roermond die wordt verdacht van corruptie. Politiek verslaggever Michiel Breedveld vertelt waarover er precies vragen zijn.

Video

Weekers: ik heb niets verkeerd gedaan

De oppositie wil opheldering van VVD-staatssecretaris Weekers van Financiën over zijn relatie met de Roermondse ex-wethouder Jos... van Rey, ook van de VVD. Van Rey sponsorde de campagne van Weekers bij de Tweede Kamerverkiezingen. De oppositie vraagt zich af of daar gunsten van Weekers tegenover staan. Weekers zei in Nieuwsuur dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Video en Audio

Meer video en audio