'Verkoop woningen corporaties'

Minister Blok ziet de verkoop van woningen als oplossing voor de financiële problemen bij woningcorporaties»
Minister Blok ziet de verkoop van woningen als oplossing voor de financiële problemen bij woningcorporaties Wikimedia

De verkoop van duurdere huurwoningen, winkels en bedrijfspanden is een goede oplossing voor woningcorporaties om financiële problemen op te lossen. Dat zegt minister Blok voor Wonen in de Volkskrant.

De huisvesting van bedrijven behoort volgens de minister niet tot de kerntaak van sociale verhuurders. Verder zijn er zo'n 60.000 duurdere huurwoningen waar de corporaties vanaf kunnen, omdat ze niet onder de sociale huurregels vallen. De woningcorporaties zouden zo voor ruim 14 miljard euro aan vastgoed kunnen verkopen.

Vastgoed

Blok heeft een conflict met de corporaties, omdat het kabinet ze een heffing oplegt van 2 miljard euro. Verschillende onderzoeken zouden aantonen dat sommige organisaties die last niet kunnen dragen. Ze zouden dan failliet gaan.

Het kabinet geeft corporaties de mogelijkheid meer huur te rekenen. Als dat niet genoeg is, kunnen ze vastgoed verkopen, zegt minister Blok.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Schattige, naïeve reactie van minister Blok' Marc Calon, voorzitter van branchevereniging van woningcorporaties Aedes, reageert op het plan van minister Blok om de corporaties... meer woningen te laten verkopen.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (12.30 uur) Video Het belangrijkste nieuws van zondag 20 april 2014.20 apr 2014, 299 keer afgespeeld
  • » Paus: geloof herontdekken Video Gisteravond riep paus Franciscus de gelovigen op om het geloof te herontdekken. Dat deed hij...20 apr 2014, 87 keer afgespeeld
  • » Ruim 50 doden veerboot geborgen Video Duikers vinden steeds meer lichamen in de gezonken veerboot in Zuid-Korea. Er zijn inmiddels ruim...20 apr 2014, 121 keer afgespeeld

Meer video en audio