Vragen over Weekers en Van Rey

Staatssecretaris Weekers van Financiën»
Staatssecretaris Weekers van Financiën ANP

De oppositie in de Tweede Kamer wil opheldering van staatssecretaris Weekers van Financiën over zijn relatie met de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey. Van Rey sponsorde de persoonlijke campagne van Weekers bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar. De oppositie vraagt zich af of daar gunsten van Weekers tegenover staan.

De van corruptie verdachte Van Rey plaatste tijdens de verkiezingscampagne in september een foto van Weekers op een reclamezuil langs de A73 bij Roermond met de tekst 'Stem Limburgs'.

Een woordvoerster van de VVD zei destijds tegen NRC Handelsblad dat Weekers niet wist wie dit had betaald. "Dat kan hij echt niet allemaal bijhouden", voegde zij eraan toe.

In november moest Weekers dit terugnemen. Hij gaf toe dat Van Rey hem met het idee had benaderd en dat hij daar zelf toestemming voor had gegeven.

Belangeloos?

De oppositie vraagt zich af of Van Rey volledig belangeloos heeft gehandeld. Weekers besloot tegen meerdere adviezen in om de Belastingdienst Noord- en Midden Limburg niet naar Venlo te verhuizen maar in Roermond te houden.

Ook riep Van Rey de hulp van Weekers in bij het oplossen van een persoonlijk belastingprobleem. Weekers zegt (.pdf) dat hij zich niet met de afhandeling van Van Rey's verzoek heeft bemoeid.

Weekers vindt dat hij niets verkeerd heeft gedaan. "Mijn geweten is schoon. Anders zou ik deze functie niet kunnen vervullen", zei hij tegen het tv-programma Nieuwsuur.

Deel deze pagina

Audio

  • Weekers: heb geen gift gekregen van Van Rey De oppositie wil zo snel mogelijk een debat over de banden van staatssecretaris Weekers van Financiën met de omstreden VVD'er Jos... van Rey, de VVD'er uit Roermond die wordt verdacht van corruptie. Er wordt nu door sommigen getwijfeld aan de integriteit van Weekers. Politiek verslaggever Peter Blok schetst de situatie.

Video

Weekers: ik heb niets verkeerd gedaan

De oppositie wil opheldering van VVD-staatssecretaris Weekers van Financiën over zijn relatie met de Roermondse ex-wethouder Jos... van Rey, ook van de VVD. Van Rey sponsorde de campagne van Weekers bij de Tweede Kamerverkiezingen. De oppositie vraagt zich af of daar gunsten van Weekers tegenover staan. Weekers zei in Nieuwsuur dat hij niets verkeerd heeft gedaan.

Video en Audio

  • » Kabinet komt met nieuw Deltaplan Video Het kabinet komt dinsdag met een nieuw deltaplan; 60 jaar na de watersnoodramp van 1953. Onze...15 sep 2014, 2465 keer afgespeeld
  • » Honderden bootvluchtelingen verdronken Video Zo'n 1100 vluchtelingen hebben de afgelopen dagen een boottocht vanuit Noord-Afrika niet overleefd....15 sep 2014, 3408 keer afgespeeld
  • » Khamenei: geen samenwerking met VS Video Een duidelijk aanvalsplan is er niet, maar de bedoeling is duidelijk. Tientallen landen hebben in...15 sep 2014, 3443 keer afgespeeld

Meer video en audio