Marine zoekt vermisten Baltic Ace

De Baltic Ace ligt 65 kilometer voor de Zeeuwse kust op 40 meter diepte»
De Baltic Ace ligt 65 kilometer voor de Zeeuwse kust op 40 meter diepte Defensie

Duikers van de Koninklijke Marine gaan vanaf morgenochtend zoeken naar de vermiste opvarenden van de Baltic Ace. De autotransporter zonk twee weken geleden voor de Nederlandse kust. Er worden nog zes bemanningsleden vermist.

De marineduikers zijn gespecialiseerd in het duiken naar wrakken en het uitvoeren van onderwaterreparaties aan schepen. Eerst wordt de omgeving van het wrak in kaart gebracht, ondermeer met behulp van een onderwaterrobot. Daarna zullen de duikers in het wrak naar lichamen gaan zoeken.

Aanvaring

De Baltic Ace ligt 65 kilometer voor de Zeeuwse kust op 40 meter diepte. Het schip zonk binnen enkele minuten na een aanvaring met een containerschip. Dertien bemanningsleden werden gered. Vijf lichamen zijn geborgen.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Gaan ons vanochtend eerst veilige toegang verschaffen tot Baltic Ace' Luitenant-ter-zee Bernd Roelink leidt de zoekactie naar de zes vermiste opvarenden van de Baltic Ace. Twee weken geleden zonk dit... vrachtschip in de Noordzee, na een aanvaring met een containerschip. De voorbereidingen voor de zoekactie starten vanochtend.

Video en Audio

Meer video en audio