Longarts Postmus niet gehoord

 »
  ANP

De commissie die onderzoek heeft gedaan naar het functioneren van de raad van toezicht van het VUmc in Amsterdam heeft niet gesproken met een van de hoofdrolspelers in de conflicten van het afgelopen jaar. Longarts professor Piet Postmus is niet gehoord. De commissie had volgens hem geen behoefte aan een gesprek, omdat alle informatie al bekend was.

De commissie bevestigt in het eindrapport dat niet met Postmus is gesproken. "Via het mailverkeer en interne notities van het ziekenhuis wisten we al veel", zegt commissielid Piet Grinwis. "Bovendien liep er een rechtszaak van Postmus tegen het VUmc over iets anders. We hebben met veel artsen niet gesproken."

Vorige week werd het onderzoeksrapport gepubliceerd, samen met voorstellen om de rol van de raad van toezicht en de raad van bestuur te versterken.

Conflict

Postmus heeft de commissie begin november wel een aantal documenten gestuurd met zijn verhaal. Daaruit blijkt onder meer dat hij de voorzitter van de raad van toezicht, Cees Veerman, eind juni op de hoogte stelde van de situatie in het ziekenhuis. Rond die tijd escaleerde het conflict.

Of de onderzoekscommissie iets gedaan heeft met de informatie van Postmus wordt uit het onderzoeksverslag niet duidelijk.

Overigens wordt Postmus in het 25 pagina's tellende rapport maar twee keer genoemd, beide keren in de tijdlijn van het conflict die de onderzoekers hebben opgesteld.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1318 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 7187 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2644 keer afgespeeld

Meer video en audio