Verwoestende cycloon treft Fiji

Cycloon op Fiji zwaarste in ruim 20 jaar»
Cycloon op Fiji zwaarste in ruim 20 jaar AP

De Fiji-eilanden zijn getroffen door de zwaarste cycloon in meer dan 20 jaar. Er is sprake van overstromingen en vernielingen. Berichten over gewonden zijn er niet.

De noordelijke eilanden hebben geen stroom meer en enkele bruggen en wegen zijn daar weggevaagd. Volgens de autoriteiten zijn 3500 mensen geëvacueerd en ondergebracht in opvanghuizen.

Hoofdstad

Cycloon Evan kwam gisteravond laat aan land. Eerder liet de tropische orkaan een spoor van vernieling achter op Samoa, waar vier mensen omkwamen en nog twaalf mensen worden vermist.

Evan is vandaag opgetrokken in zuidelijke richting. In Nadi, één van de grootste stedelijke gebieden op het hoofdeiland Viti Levu, zijn honderden mensen naar tijdelijke opvangcentra gebracht. Waarschijnlijk mist de cycloon de hoofdstad Suva, dat op hetzelfde eiland ligt.

Stuk hout

Op Samoa is een jonge visser, van wie gedacht werd dat hij was verdronken, er toch in geslaagd aan land te komen. Hij heeft twee nachten op zee gedobberd terwijl hij zich vastklampte aan een stuk hout.

In een interview met een tv-station uit Nieuw-Zeeland zei hij dat hij zijn vader heeft zien verdrinken. Ook andere vissers werden het water ingetrokken toen de cycloon overtrok.


Deel deze pagina

Video

Cycloon treft Fiji-eilanden

Cycloon Evan kwam gisteravond laat aan land en heeft wegen en bruggen verwoest. Berichten over gewonden zijn er niet. Het was de... zwaarste cycloon op de Fiji-eilanden in meer dan 20 jaar.

Video en Audio

  • » Prins George ontmoet bilby George Video Op hun rondreis door Australië hebben de Britse prins William en zijn gezin een bezoek gebracht aan...20 apr 2014, 5866 keer afgespeeld
  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 8619 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 1344 keer afgespeeld

Meer video en audio