Klijnsma: blijf discriminatie melden

Werkzoekenden bekijken de etalage van een uitzendbureau»
Werkzoekenden bekijken de etalage van een uitzendbureau ANP

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken roept mensen die te maken hebben met discriminatie op de arbeidsmarkt op om dat direct te melden.

Ze zegt dat in reactie op een rapport waaruit blijkt dat uitzendbureaus nog altijd discrimineren.

Onverstandig

Een aantal acteurs ging met hetzelfde cv langs uitzendbureaus. De acteurs van allochtone afkomst werden vaker afgewezen.

Klijnsma vindt dat niet alleen "onacceptabel" maar ook "onverstandig" omdat daardoor talentvol potentieel niet wordt benut. Ze wil dat de Sociaal Economische Raad snel een advies geeft over het onderwerp.

Alert

Voor Klijnsma komen de resultaten "helaas niet uit de lucht vallen". De voorgaande jaren werd discriminatie op de arbeidsmarkt ook al gemeld. Ze roept werkgevers en werknemers op om er heel alert op te zijn.

Ze benadrukt dat klachten kunnen worden gemeld bij een anti-discriminatieorganisatie in de eigen gemeente of bij het College voor de Rechten van de Mens.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 1639 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen zich net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 167 keer afgespeeld

Meer video en audio