Autobom bij drukke markt Pakistan

Veiligheidsfunctionarissen onderzoeken het wrak»
Veiligheidsfunctionarissen onderzoeken het wrak AFP

In het noorden van Pakistan zijn bij een bomaanslag op een markt zeker zeventien mensen omgekomen. De bom ontplofte in de stad Jamrud, vlak bij een buswachtruimte voor vrouwen.

Niet ver van de aanslag ligt ook het kantoor van een regionaal politicus. Lokale media laten beelden zien van zwaar beschadigde auto's vlak buiten het kantoor.

Door de explosie zijn 45 mensen zwaargewond geraakt. De autoriteiten gaan ervan uit dat een aantal van hen het niet gaan halen.

Taliban

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In de Khyber-regio in het noordwesten van Pakistan zijn verschillende militante groeperingen actief, waaronder de Taliban.

Afgelopen weekend werd het internationale vliegveld van Peshawar aangevallen door Taliban. Daarbij kwamen vier mensen om het leven.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Eén van de meisjes hakte vol met haar bijl op een landmijn' Het regent vandaag incidenten in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan, het gebied waar nog altijd strijd wordt geleverd... tussen NAVO-troepen en de Taliban. Met als dieptepunt een groep meisjes, die werd getroffen door het geweld. Correspondent Lucas Waagmeester vertelt wat er gebeurd is.

Video

17 doden bij bomaanslag Pakistan

In Pakistan zijn zeker 17 mensen omgekomen bij een zware bomaanslag. Een onbekend aantal mensen raakte gewond. De aanslag werd... gepleegd in de marktplaats Jamrud in het noordwesten van Pakistan, bij de grens met Afghanistan.

Video en Audio

Meer video en audio