Noord-Korea herdenkt Kim Jong-il

De begrafenis van  Kim Jong-il»
De begrafenis van Kim Jong-il EPA

In Noord-Korea is de dood herdacht van Kim Jong-il, de vader van de huidige leider Kim Jong-un. Kim Jong-il overleed precies een jaar geleden.

Kim Jong-un leidde een plechtigheid voor het mausoleum waar zijn vader en grootvader zijn opgebaard. Het mausoleum wordt vandaag waarschijnlijk voor het publiek opengesteld.

Bij de ceremonie was ook de vrouw van de huidige leider aanwezig. Ze leek zwanger, maar officiële mededelingen zijn daarover niet gedaan.

De plechtigheid in Pyongyang was nauwelijks een week na de succesvolle lancering van een Noord-Koreaanse satelliet die de naam van Kim Jong-il droeg.

Deel deze pagina

Video

Noord-Korea herdenkt Kim Jong-il

In Noord-Korera is de sterfdag herdacht van de vorige leider, Kim Jong-il. Die overleed vorig jaar. Zijn zoon Kim Jong-un volgde... hem op.

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 262 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5055 keer afgespeeld

Meer video en audio