Campagne tegen alcohol op straat

De overheid wil het drankgebruik van jongeren ontmoedigen»
De overheid wil het drankgebruik van jongeren ontmoedigen Rijksoverheid

Staatssecretaris Martin van Rijn geeft vandaag het startsein voor een campagne die jongeren weg moet houden van alcohol.

In de campagne wordt benadrukt dat jongeren onder de 16 jaar vanaf 1 januari strafbaar zijn als ze alcohol bij zich hebben op een openbare plek, zoals op straat, in een park of in een stationshal. Daarop staat een boete van 45 euro.

De campagne 'Alcohol bij je? Komt je duur te staan' is bedoeld om jongeren en ouders te wijzen op de aanscherping van de Drank- en Horecawet. Om jongeren te bereiken wordt donderdag op Facebook een speciaal spel geïntroduceerd.

Na de Kerst worden via supermarkten miljoenen flyers verspreid.

Deel deze pagina

Audio

  • Van Rijn: 45 euro boete is flinke hap uit jongerenbaantje Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaf vanochtend in het Radio 1 Journaal toelichting bij de... campagne om alcoholgebruik bij jongeren tegen te gaan.

Video

Aantal drankrijders gehalveerd in 10 jaar tijd

Het aantal mensen dat met drank op achter het stuur zit, is in tien jaar tijd bijna gehalveerd. De politie denkt dat dat komt door... de BOB-campagnes, maar ook doordat er strenger wordt gecontroleerd.

Video en Audio

Meer video en audio